Baumanis sezonas pēdējā posmā apstājas pusfinālā; par čempionu trillerī kļūst Timijs Hansens (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Baumanis
Jānis Baumanis Foto: www.fiaworldrallycross.com

Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis no STARD vienības svētdien nepārvarēja pusfināla barjeru Dienvidāfrikas Republikā notiekošā pasaules čempionāta rallijkrosā pēdējā, desmitā posmā prestižākajā "SuperCar" klasē, kamēr finālbraucienā sev titulu nodrošināja zviedrs Timijs Hansens.

Baumanis kvalifikācijā bija septītais un pusfinālā startēja no otrās rindas. Pirmajā līkumā latvietis cīnījās par trešo vietu, bet turpat netālu bija arī otrā pozīcija. Tiesa, turpinājumā viņš sagriezās, izslīdēja no trases un braucienu neturpināja.

Zīmīgi, ka pirms pēdējā posma par uzvaru šajā sezonā cīnījās trīs braucēji - brāļi Timijs un Kevins Hanseni no Zviedrijas, kā arī Andrēass Bakerūds no Norvēģijas.

Pirms fināla brauciena T.Hansena pārsvars pār Bakerūdu bija nieka divi punkti. Abi autosportisti startēja no pirmās rindas, bet startā Bakerūdam padevās labs uzrāviens, kā rezultātā norvēģis kļuva par līderi.

Tiesa, vienā no nākamajiem līkumiem cīņā par līderpozīciju abi auto saslīdēja, bet par līderi kļuva soms Niklass Grēnhelms. Bakerūds atgriezās otrajā vietā, bet Hansens pēc sagriešanās atkrita uz ceturto vietu. Braucienā uzvarēja Grēnhelms, otrais bija Bakerūds, trešo vietu ieņēma krievs Timers Timerzjanovs, bet pirmo četrinieku noslēdza T.Hansens. Piektais bija K.Hansens, bet Timo Šeiders izstājās.

T.Hansens un Bakerūds abi kopvērtējumā iekrāja pa 211 punktiem, bet zviedrs šosezon uzvarējis četros posmos, kamēr norvēģim ir tikai viens panākums, tāpēc par čempionu kļuva T.Hansens.

Trešais ar 199 punktiem bija K.Hansens, ceturtais ar 186 bija Grēnhelms, piekto vietu ar 142 punktiem ieņēma Timerzjanovs, bet pirmo sešinieku ar 137 punktiem noslēdza Baumanis.

Prestižajā "SuperCar" klasē Baumanis šosezon pārstāv STARD komandu, bet Reinis Nitišs ir "GRX Taneco" vienības attīstības braucējs.

Baumanis posmā Norvēģijā izcīnīja trešo vietu, bet Kanādā bija otrais, kamēr Nitišs bija trešais Zviedrijā.

Pasaules čempionātā šogad kopumā ir desmit posmi. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, seriālu pametušas vairākas rūpnīcas komandas, kā arī iepriekšējo gadu vadošie piloti.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu