Porziņģis pirms došanās uz Ņujorku aizvada sezonas pieticīgāko spēli

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis pirmdien guva četrus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, kurā viņa komanda Dalasas "Mavericks" zaudēja Austrumu konferences līderei Bostonas "Celtics".

(Papildināts viss teksts.)

"Mavericks" viesos ar rezultātu 106: 116 (21:25, 33:29, 25:30, 27: 32) zaudēja "Celtics", piedzīvojot pirmo neveiksmi izbraukumā. 

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 19 minūtes un 50 sekundes, kuru laikā nerealizēja nevienu no septiņiem divpunktu metieniem, bet realizēja vienu no četriem tālmetieniem un vienu no viena soda metiena.

Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, bloķēja vienu metienu, pieļāva vienu kļūdu un piecas reizes pārkāpa noteikumus. "Mavericks" ar Porziņģi laukumā iemeta par 15 punktiem mazāk nekā ielaida. 

"Mavericks" komandā rezultatīvākais ar 34 punktiem bija Luka Dončičs, kuram arī deviņas rezultatīvas piespēles un sešas atlēkušās bumbas. Vēl 15 punktus un astoņas bumbas zem groziem pievienoja Makss Klēbers.

"Celtics" vienībā 29 punktus guva Kemba Vokers, kurš trāpīja astoņus no 14 trīspunktu metieniem. Vēl viņa kontā arī pa piecām atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm. 25 punkti un 11 bumbas zem groziem Džeilena Brauna kontā, bet 17 punkti un sešas rezultatīvas piespēles Markusam Smitam.

Visu spēli līdz pēdējās ceturtdaļas vidum vadībā bija mājinieki. Viesiem izdevās trīsreiz izvirzīties divu punktu vadībā, taču mača galotne piederēja Bostonas basketbolistiem.

Nākamo spēli "Mavericks" aizvadīs slavenajā "Madison Square Garden" arēnā Ņujorkā, kur tikies ar vietēju "Knicks" komandu. Porziņģim tā būs pirmā spēle šajā arēnā pēc viņa aizmainīšanas uz Dalasas vienību. 

Porziņģis pret "Celtics" aizvadīja savu mazrezultatīvāko spēli šosezon. Tāpat viņš grozam uzbruka vien ar 9,1% precizitāti no distances, kas ir viņa sezonas sliktākais rādītājs. 

24 gadus vecais Porziņģis šosezon vidēji mačā izcēlies ar 18,3 gūtiem punktiem, savācis 7,9 atlēkušās bumbas zem groziem un 2,4 reizes bloķējis pretinieku metienus. 

"Mavericks" ar sešām uzvarām deviņās spēlēs ieņem 7.vietu Rietumu konferencē, bet "Celtics" ar septiņām uzvarām deviņās spēlēs ir līdere Austrumu konferencē. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu