Endens: Štelmahers iedrošina spēlētājus un ļauj tiem kļūdīties

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Roberts Štelmahers
Roberts Štelmahers Foto: Sintija Zandersone/LETA

Roberts Štelmahers pozitīvi ietekmē Tallinas "Kalev"/"Cramo" basketbolistus, kas labi sākuši sezonu, Igaunijas basketbola leģenda Heino Endens svētdien atzinīgi izteicās par Latvijas speciālista darbu sarunā ar Igaunijas Nacionālo radio.

"Kalev"/"Cramo" basketbolisti "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā septiņās cīņās izcīnījuši sešas uzvaras, bet Vienotajā līgā svinējuši trīs panākumus sešās spēlēs, tai skaitā pār tādiem Krievijas basketbola smagsvariem kā Sanktpēterburgas "Zeņit" un Kazaņas "Unics". Svētdien gan ar 90:100 nācās kapitulēt Kaspara Bērziņa pārstāvētajam Saratovas "Avtodor".

"Sezonas starts noteikti ir bijis labs, it īpaši ar divām patīkamām uzvarām pār "Zeņit" un "Unics"," komandas šīs sezonas gaitas Vienotajā līgā radio komentēja 1982.gada pasaules čempions Heino Endens. "Otra pozitīvā lieta ir tā, ka igauņu spēlētāji, kuriem Štelmahers ir devis diezgan lielu rīcības brīvību un atbalstījis viņus, spēlē galvenās lomas komandā. Neviens basketbolists, kurš dodas laukumā, nebaidās spēlēt un riskēt."

"Štelmahers pats bija gudrs basketbolists, kurš lieliski spēlēja pats. Un viņš jau gana ilgi ir nodarbojies ar trenēšanu," par komandas treneri atzīstami izsakās Endens. "Izskatās, ka treneris iedrošina spēlētājus. Viņš sūta basketbolistus laukumā, un spēlētāji dara to, kas jādara. Štelmahers arī ļauj spēlētājiem kļūdīties un liek tiem būt aktīvākiem, bumba uzbrukumā tiek pārvietota labāk, un tiek atrastas īstās metienu pozīcijas."

Endens it 1982.gada pasaules čempions un 1986.gada Eiropas čempions PSRS izlases sastāvā, kā arī 1984. un 1988.gada PSRS čempions Maskavas ACSK rindās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu