"Spurs" iemūžina Tonija Pārkera devīto numuru

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Francijas basketbola zvaigzne Tonijs Pārkers pirmdien pēc Sanantonio "Spurs" zaudējuma savā laukumā Nacionālās basketbola asociācijas spēlē (NBA) kļuva par desmito kluba spēlētāju, kura numurs iemūžināts par godu tā valkātājam.

Pārkers kopā ar komandu izcīnīja četrus čempiona gredzenus 17 sezonās, pievienojoties klubam 2001.gadā un 19 gadu vecumā kļūstot par pamatsastāva spēlētāju pēc tikai četrām aizvadītām spēlēm.

Karjeras laikā viņš spēlē guva vidēji 15,5 punktus, 5,6 reizes rezultatīvi piespēlēja un izcīnīja 2,7 bumbas zem groziem. 1254 maču ilgo NBA karjeru Pārkers noslēdza, iepriekšējā sezonā pārstāvot Šarlotes "Hornets" rindas.

"Paldies par visiem šiem gadiem," ceremonijā teica Francijas basketbolists. "Tas bija traks ceļojums."

Pārkers palīdzēja "Spurs" izcīnīt čempiona titulu 2003., 2005., 2007. un 2014.gadā, 2007.gadā tiekot nosauktam par NBA finālsērijas vērtīgāko spēlētāju un ik spēlē metot vidēji 24,5 punktus Sanantonio kluba uzvarā sērijā ar 4-3 pār Klīvlendas "Cavaliers".

Mačā pirms spēlētāja godināšanas gan "Spurs" ar 109:113 (22:35, 32:22, 26:34, 29:22) atzina Memfisas "Grizzlies" pārākumu, taču tas nemazināja ovācijas "AT&T Center" arēnā, kad basketbolista krekls ar devīto numuru tika uzvilkts pie arēnas griestiem.

Vienības treneris Gregs Popovičs ceremonijas laikā ar humoru atzina, ka no sākuma šaubījies par Pārkera spējām, taču palīdzējis tapt viņam par NBA superzvaigzni.

"Tonij, vēlos atvainoties par visiem saviem fiziskajiem un psiholoģiskajiem uzbrukumiem laikā, kad biji šeit," Popovičs bilda ar smaidu. "Esmu bijis laimīgākais puisis pasaulē, redzot tevi kopš 19 gadu vecuma. Jūtu, ka man ir paveicies, ka biju šeit, lai to visu redzētu. Es tevi mīlu."

Tāpat treneris ir pārliecināts, ka Pārkers drīz nopelnīs vietu Basketbola slavas zālē: "Drīz mēs atkal tiksimies, kad tevi uzņems Slavas zālē. Tas ir apbrīnojami. Tu esi paveicis brīnišķīgus darbus. Tu esi padarījis manu dzīvi bagātāku. Un es esmu iztērējis daudz naudas par vīnu, par ko tu man esi iemācījis visu."

"Tu vienmēr esi bijis priekšnieks, bet šonakt boss esmu es," atbildes runā teica Pārkers. "Tava ietekme uz mani ir bijusi liela. Tu esi man bijis kā otrais tēvs, mācot man amatu un darot mani labāku. Paldies par ticību man! Tu mani iedvesmoji. Tu iemācīji daudz, un es būšu mūžam pateicīgs."

Visi līdzjutēji saņēma īpašus melnus T-kreklus ar uzrakstu "Merci Tony", bet klātienē Pārkeru sveica arī tādi bijušie komandasbiedri kā argentīnietis Manu Džinobili, Šons Eliots un austrālietis Petijs Milzss.

Spēlē laimīgu uzvaru svinēja viesi, kuru rindās Džerens Džeksons juniors guva 24 punktus, Dilons Brukss - 21 punktu, bet lietuvietis Jons Valančūns pievienoja "double-double" - 18 punktus un 12 bumbas zem groziem. Mājiniekiem, kuru rindās trīs sezonas aizvadīja Dāvis Bertāns, 19 punkti Lamarkusa Oldridža kontā, bet 18 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Rūdijam Gejam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu