Ābolu nosūta uz ECHL komandu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rodrigo Ābols.
Rodrigo Ābols. Foto: http://www.springfieldthunderbirds.com/

Latvijas hokeja izlases centra uzbrucējs Rodrigo Ābols pirmdien nosūtīts uz Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) klubu Grīnvilas "Swamp Rabbits", liecina informācija Amerikas Hokeja līgas (AHL) mājaslapā.

Ābols kopā ar komandas biedru Klifu Pū devies uz Grīnvilu, bet uz AHL vienību Springfīldas "Thunderbirds" no ECHL izsaukts Laiems Pekararo.

Latvijas hokejists šajā AHL sezonā aizvadījis četrus mačus, kuros izcēlies ar vienu rezultatīvu piespēli. Viņam šī ir pirmā profesionālā sezona Ziemeļamerikā.

23 gadus vecais Ābols uzreiz pēc pasaules čempionāta maijā noslēdza divu gadu divvirzienu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Floridas "Panthers".

Pirmssezonas nometnē uzbrucējs sevi labi apliecināja, bet treneri tomēr viņu nosūtīja uz AHL vienību Springfīldā.

Ābols pirms tam aizvadīja teicamu sezonu Zviedrijas augstākajā līgas (SHL) komandā "Orebro", kur 45 spēlēs guva 18 vārtus un veica astoņas rezultatīvas piespēles. Pēc veiksmīgā snieguma Zviedrijā latvietis piedalījās arī šī gada pasaules čempionātā, tomēr pirksta traumas dēļ piedalījās tikai divās spēlēs, tiekot pie viena vārtu guvuma.

"Orebro" paspārnē Ābols bija iepriekšējās divas sezonas. Kopumā viņš SHL aizvadījis 73 spēles, kurās guvis 18 vārtus un veicis desmit rezultatīvas piespēles. Vēl aizvadītajā sezonā latvietis ar klubu pagarināja līgumu uz divām sezonām, bet šajā komandā viņš vismaz tuvākajā laikā nespēlēs un dosies uz Ziemeļameriku.

Pirms pievienošanās "Orebro" komandai Ābols divas sezonas pavadīja Ziemeļamerikā, spēlējot Rietumu hokeja junioru līgas (WHL) klubā Portlendas "Winterhawks" un Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) komandā Akadijas/Batērstas "Titan".

Rodrigo ir kādreizējā Latvijas izlases hokejista un arī trenera Arta Ābola dēls.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu