Šteinberga: Baumu dēļ tieku nostādīta kā kaut kāds monstrs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Anete Šteinberga
Anete Šteinberga Foto: FIBA.com

Latvijas basketboliste Anete Šteinberga, kura Eiropas čempionāta finālturnīrā nepiedalījās konflikta ar valstsvienības galveno treneri Mārtiņu Zībartu dēļ, šī čempionāta kvalifikācijas turnīru izlaiž šaubu dēļ par pašreizējā izlases treneru korpusa pietiekamu kvalifikāciju, kas var psiholoģiski satraukt spēlētāju, intervijā "Sporta Avīzei" stāsta Šteinberga.

2019.gada Eiropas čempionāta finālturnīru, kas daļēji notika arī Latvijā, basketboliste izlaida pēc oficiālās versijas "personisku apsvērumu dēļ", ar ko tiek saprasts konflikts ar valstsvienības bijušo galveno treneri un pašreizējo "TTT Rīga" galveno treneri Mārtiņu Zībartu, ko Šteinberga apliecina arī savā intervijā "Sporta Avīzei".

Pašlaik viņa nav kopā ar izlasi, jo šaubās, vai nepieredzējušais treneru kolektīvs spēs saglabāt viņas psiholoģisko līdzsvaru.

"Es esmu labā, mierīgā, psiholoģiski nosvērtā vietā," saka Itālijas klubā Venēcijas "Umana Reyer" spēlējošā spēlētāja. "Esmu ilgi gājusi uz to, ka nevajag pārāk daudz uztraukties, psiholoģiski iespaidoties. Negribu, lai tas mainās un man traucē turpmākajā sezonā. .. [Gulbis] nav trenējis nevienu sieviešu komandu, viņam nav šīs pieredzes. .. Jautājumus jau atkal raisa asistentu kolektīvs, jo sastāvā kārtējo reizi iekļauts treneris, kurš strādājis tikai ar puišu un jauniešu komandām (kā Gulbja palīgi izvēlēti Matīss Rožlapa un Ziedonis Jansons, kuri izlasē bija arī šī gada Eiropas čempionātā. - aut.). Šādu cilvēku piesaiste liek domāt, ka sieviešu basketbols tāds joks vien ir, ka Latvijas sieviešu izlasei var piesaistīt jebkura aroda speciālistu. Tas rada šaubas, vai viņiem izdosies tevi sagatavot šīm atbildīgajām spēlēm, vai tas neradīs papildu stresu gan man, gan komandai. Uzskatu, ka cilvēki, kuri sieviešu basketbolā nav bijuši nevienu dienu vai kuri nav trenējuši augstā līmenī, nespēj būt atbilstoši izlases trenera asistenta amatam."

Nespēlēšana izlasē pagaidām attiecas tikai uz šo valstsvienības sabraukumu, bet vēl divi sabraukumi un četras spēles ir priekšā.

Spēlētāja apgalvo, ka ar citām izlases dalībniecēm viņai konflikta nav: "Es tam nepiekrītu, jo man nav bijis konflikts ar spēlētājām. Es ne ar vienu nekonfliktēju. Ja arī kādai izlasē kaut kas nepatīk, man par šādu konfliktu nav informācijas. Ja ir kādas problēmas, viņa droši var nākt pie manis, izrunāsim, bet no manas puses nekā tāda nav. Šādu baumu dēļ arī esmu ļoti skeptiska par spēlēšanu izlasē, jo tieku nostādīta kā kaut kāds monstrs, kas, manuprāt, kategoriski nav patiesība."

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība 14.novembrī Rīgā aizvadīs 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmo spēli ar Horvātijas izlasi, bet 17.novembrī izbraukumā tiksies ar Maķedonijas komandu.

I grupā vēl spēlēs arī Vācijas vienība, kvalifikācijas turnīra nākamās cīņas notiks 2020.gada novembrī un 2021.gada februārī.

2021.gada Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks Spānijā un Francijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu