Federers "ATP Finals" mačā uzvar Beretīni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rodžers Federers
Rodžers Federers Foto: AFP/SCANPIX

Visu laiku titulētākais ATP sezonas noslēguma turnīru čempions Rodžers Federers otrdien uzvarēja 2019.gada "ATP Finals" otrajā spēlē.

Pasaules ranga trešo pozīciju aizņēmušais šveicietis Bjērna Borga grupas mačā ar rezultātu 7-6 (7:2), 6-3 pārspēja itāli Mateo Beretīni, kurš reitingā ir astotais.

Vēlāk vakarā šajā grupā tiksies planētas otrā rakete Novaks Džokovičs no Serbijas un ranga piektais numurs Dominiks Tīms no Austrijas.

Grupas līderis ar uzvaru vienā spēlē ir Džokovičs, viens panākums divos mačos ir Federeram, zaudējumu cietis Tīms, bet divas neveiksmes ir Beretīni.

Pirmdien Andrē Agasi grupā uzvaras svinēja Aleksandrs Zverevs un Stefans Cicips, kuri pārspēja attiecīgi Rafaelu Nadalu un Daniilu Medvedevu.

Katras apakšgrupas divi labākie tenisisti sasniegs pusfinālu.

Šajā turnīrā Džokovičs un Nadals cīnās par to, kurš noslēgs sezonu planētas pirmās raketes godā. Džokovičs par pirmo raketi kļūs, ja uzvarēs vismaz divās grupu spēlēs un sasniegs finālu, ar nosacījumu, ja Nadals zaudēs visās trīs spēlēs.

Tāpat Džokovičs pirmajā vietā var atgriezties, ja uzvar turnīrā un Nadals netiek pusfinālā.

ATP sezonas fināls slavenajā "O2" arēnā norisināsies līdz svētdienai. Sākot ar 2021.gadu, turnīrs pārcelsies uz Turīnu.

Pērn sezonas noslēguma turnīrā uzvarēja Aleksandrs Zverevs, kurš finālā ar 6-4, 6-3 pārspēja Novaku Džokoviču.

Visvairāk "ATP Finals" titulu - seši - ir Rodžeram Federeram, bet no aktīvajiem tenisistiem viņam uz papēžiem min Novaks Džokovičs, kura kontā ir piecas noslēguma turnīru trofejas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu