Latvijas Olimpiskā komiteja sāk stipendiju programmu "Pekina 2022"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
"Pekina 2022" stipendiāti
"Pekina 2022" stipendiāti Foto: Publicitātes foto

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) ir piešķīrusi olimpiskās stipendijas "Pekina 2022" 15 Latvijas Olimpiskās komandas kandidātiem un ceturtdien Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) telpās notika svinīgā līguma parakstīšana un sertifikātu pasniegšana, vēsta LOK.

LOK ir apstiprināts olimpiskās solidaritātes finansējums 420 000 ASV dolāru apmērā, atbalsta sniegšanai Latvijas sportistu sagatavošanai XXIV Ziemas olimpiskajām spēlēm Pekinā 2022. gadā. LOK, pēc savstarpējas vienošanās ar starptautiskajām un nacionālajām sporta federācijām, ir apstiprinājusi stipendijas 8 ziemas sporta veidu 15 Latvijas sportistiem.

  • Skeletons: Dārta Estere Zunte, Krists Netlaus
  • Bobslejs: Ralfs Bērziņš Helvijs Lūsis
  • Kamaniņu sports: Kendija Aparjode, Kristers Aparjods
  • Biatlons: Baiba Bendika, Andrejs Rastorgujevs
  • Distanču slēpošana: Patrīcija Eiduka, Raimo Vīgants
  • Kalnu slēpošana: Dženifera Ģērmane, Žaks Gedra
  • Daiļslidošana: Angelina Kučvaļska, Deniss Vasiļjevs
  • Šorttreks: Reinis Bērziņš

LOK prezidents Aldons Vrubļevskis apliecināja, ka līdz ar šo stipendiju, sportisti uzņemas Olimpiskās kustības vēstnieku lomu, demonstrējot visai pasaulei šo konkrēto Starptautiskās Olimpiskās komitejas solidaritātes piemēru.

"Novēlam vislabāko veiksmi garajā un smagajā ceļā pretim Pekinas ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijai, jo mūsu lielākā cerība ir jūs redzēt pārstāvam Latviju olimpiskajās spēlēs 2022. gadā," teica Vrubļevskis.

Olimpiskā stipendija "Pekina 2022" ir finansiāls atbalsts 28 000 ASV dolāru apmērā (1 000 ASV dolāru mēnesī) katram sportistam, kas ir paredzēta sportistu treniņu procesa nodrošināšanai laika periodā no 2019. gada 1. novembra līdz 2022. gada 28. februārim.

LOK ģenerālsekretārs un olimpiskais vicečempions akadēmiskajā airēšanā Žoržs Tikmers atzīmē, ka piešķirtie līdzekļi būs nozīmīgs atbalsts mūsu 15 Latvijas ziemas sporta veidu pārstāvjiem, kas palīdzēs nodrošināt veiksmīgu sagatavošanos svarīgākajam startam - XXIV Ziemas olimpiskajām spēlēm Pekinā 2022. gadā.

Stipendiju programma "Pekina 2022" veidota ar mērķi sniegt atbalstu sportistu sagatavošanai un dalībai XXIV Ziemas olimpiskajās spēlēs Pekinā. Programmas vadlīnijas paredz ilgtermiņa ieguldījumu sportistu sagatavošanas plānā, neparedzot izmaiņas sportistu sarakstā.

Olimpiskā stipendija "Pekina 2022" dod sportistam unikālu iespēju izmantot finansiālu atbalstu no Olimpiskās solidaritātes un Olimpiskās kustības. Latvijas stipendiāti piešķirto finansējumu varēs izmantot uzturēšanās un ceļa izdevumu apmaksai, saistībā ar treniņu nometnēm un sacensībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu