Ališausks: Uz nākamo spēli uzlabosim skaitlisko vairākumu

CopyDraugiem X Whatsapp
Nerijus Ališausks
Nerijus Ališausks Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kaut arī izdevās izcīnīt uzvaru pret Maskavas "Spartak", Rīgas "Dinamo" lietuviešu hokeja aizsargs Nerijus Ališausks pēc mača atzīmēja, ka komandai ir jāuzlabo spēle skaitliskajā vairākumā.

Rīgas "Dinamo" ceturtdien savā laukumā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē ar rezultātu 3:1 pārspēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas "Spartak" komandu, kuras sastāvā ar rezultatīvu piespēli atzīmējās Kaspars Daugaviņš, bet ārpus pieteikuma palika Mārtiņš Karsums.

"Mums atkal bija diezgan daudz vairākuma iespējas, žēl, ka kādu mēs nespējām realizēt. To labosim uz nākamo spēli. Kopumā aizvadījām labu spēli - parādījām labu cīņassparu. Guvām vārtus, vārtsargs mūs "vilka". Tie ir uzvaras pamatnoteikumi," kluba mājaslapā citēts Ališausks.

Rīdzinieki pārtrauca piecu zaudējumu sēriju, uzvaras vārtus trīsarpus minūtes pirms pamatlaika beigām gūstot komandas jaunieguvumam Ņikitam Setdikovam.

Pirmajā periodā mājiniekiem izcēlās Ališausks, bet mača pēdējā minūtē ripu tukšos vārtos ieraidīja Andris Džeriņš, kuram tas bija pirmais precīzais metiens sezonā.

Džeriņš sezonas pirmajās 25 spēlēs piedalījās tikai divos vārtu guvumos ar rezultatīvām piespēlēm, bet ceturtdien iekrāja uzreiz trīs punktus - 1+2.

Tāpat lielisku spēli aizvadīja vārtsargs Aleksanders Salāks, kurš atvairīja 26 no 27 pretinieku mestajām ripām.

"Es vienkārši metu pa vārtiem. Roberts Lipsbergs labi iegāja zonā, atdeva man piespēli, bija daudz laika sagatavoties metienam. Metu pa vārtiem, kāds vārtu priekšā patraucēja vārtsargam. Tas tikai kārtējo reizi pierāda to, ko saka treneri - ir jāmet pa vārtiem," uzsvēra Ališausks.

Rīdziniekiem šajā mačā bija jāiztiek bez komandas rezultatīvākajiem uzbrucējiem Laura Dārziņa un Brendona Makmilana.

Dārziņš šosezon 25 mačos sakrājis 19 punktus (6 vārti + 13 piespēles), bet Makmilana kontā 25 spēlēs ir 16 punkti (7+9).

"Jā, viņi ir mūsu līderi, protams, ir jūtams iztrūkums. Mums ir jācīnās un viņi jāaizstāj. Šobrīd viņi ir izkrituši no spēles, bet mēs ļoti gaidām viņus atpakaļ," teica Ališausks.

Jau piektdien Rīgas "Dinamo" savā laukumā aizvadīs trešo maču piecu mājas spēļu sērijā, tāpēc nav daudz laika atpūtai.

"Neatceros, kad pēdējo reizi tik nopietnā līmenī ir nācies aizvadīt spēli jau nākamajā dienā. Pārbaudes spēles, protams, neskaitot. Jāmēģina ātri iemigt un ar vēsu galvu nākt uz arēnu," sacīja lietuviešu hokejists.

Rīgas "Dinamo" piektdien savā laukumā uzņems Maskavas apgabala "Vitjaz".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu