Rīgas "Dinamo" jāaizvada otrā spēle divās dienās

CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo", aizvadot otro spēli 24 stundu laikā, piektdien cīnīsies ar Maskavas apgabala "Vitjaz" hokejistiem.

Spēle "Arēnā Rīga" paredzēta plkst.19.30 pēc Latvijas laika, tiešraidē to translējot kanālam TV6.

"Dinamo" otrdien atgriezās no izlašu pārtraukuma un papildlaikā ar 1:2 piekāpās Ufas "Salavat Julajev", bet ceturtdien ar 3:1 pārspēja Maskavas "Spartak", pārtraucot piecu zaudējumu sēriju. Tikmēr "Vitjaz" pēc teicamā sezonas sākuma krietni mazinājusi tempu un pēdējās astoņās spēlēs cietusi septiņas neveiksmes.

Šī "dinamiešiem" būs trešā no piecām mājas spēlēm, pēc kuras vēl paredzēta tikšanās ar "Soči" un Maskavas "Dinamo" klubiem.

Šobrīd Rīgas klubs ar 20 punktiem 27 spēlēs ieņem pēdējo vietu vietu visā līgā, bet "Vitjaz" ar 35 punktiem 26 cīņās ir trešā Rietumu konferencē.

Abas komandas KHL savā starpā spēkojušās 23 reizes, no kurām 13 uzvarējuši rīdzinieki, 11 reizes gūstot virsroku pamatlaikā. Šosezon pirmo reizi abas komandas spēkojās 7.oktobrī, kad Rīgā ar 2:1 uzvarēja "Vitjaz".

"Dinamo" šī sezona nav iesākusies veiksmīgi, tāpēc savas darba vietas oktobrī zaudēja uzbrucēji Jākobs Berjlunds un Dāvids Ulstrēms, kā arī vārtsargs Kristers Gudļevskis. Vēlāk rīdzinieku rindas papildināja divi vārtsargi - Andrejs Makarovs un Aleksanders Salāks, kā arī pieredzējušais aizsargs Oskars Bārtulis.

Vienība šonedēļ šķīrās no uzbrucēja Frenka Razgala, kurš karjeru nolēmis turpināt Čehijā. Turklāt sastāvā notikušas vēl vairākas citas izmaiņas. Rīgas komandai pievienojās Krievijas spēlētāji - 24 gadus vecais Ņikita Setdikovs, gadu jaunākais Aleksandrs Potapovičs un Kirilu Sļepecu.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./14.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu