Stojanovičs: Katrā nākamajā spēlē jāparāda arvien labāks sniegums

CopyDraugiem X Whatsapp
Slaviša Stojanovičs (pa labi) un Dāvis Ikaunieks.
Slaviša Stojanovičs (pa labi) un Dāvis Ikaunieks. Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlasei galvenais uzdevums ir katrā nākamajā mačā laukumā parādīt labāku sniegumu par iepriekš demonstrēto, pirms 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla mačā Ļubļanā pret vietējo Slovēnijas komandu sacīja viesu galvenais treneris Slaviša Stojanovičs.

Stojanovičs pirms spēles pret paša pirms vairākiem gadiem trenēto Slovēniju sacīja, ka šobrīd izlase piedzīvo smagu periodu un priekšā ir vēl divas sarežģītas spēles. Treneris uzsvēra, ka šobrīd galvenais mērķis ir katrā nākamajā spēlē parādīt labāku sniegumu nekā iepriekšējā.

Stojanovičs akcentēja to, ka puse no komandas spēlētājiem ir gados jauni, tāpēc šobrīd fokuss ir vērsts uz nākotni - nākamā gada septembri, kad Latvijas izlase piedalīsies Nāciju kausā.

Jautāts par to, vai gaidāmajā spēlē komandas vienpadsmitnieks līdzināsies tam, kas laukumā izgāja spēlē pret Izraēlu, treneris atbildēja apstiprinoši.

"Jā, vairāk vai mazāk, jo, kā jau zināt, mums ir problēmas ar traumām. Mums ir trīs spēlētāji, kuri nav pieejami traumu dēļ. Līdz ar to, dažās pozīcijās iespējas sevi pierādīt būs jauniem futbolistiem."

Stojanovičs atklāja, ka spēlētāju traumas ir nopietnas. Danielam Ontužānam šobrīd esot pat ģipsis, savukārt, Jānis Ikaunieks un Kristers Tobers iedzīvojušies ceļgala savainojumos un pēc atkārtotām pārbaudēm tika pieņemts lēmums neriskēt ar spēlētāju veselību.

Trenerim tika uzdots jautājums par to, cik viegli būs aizstāt traumētos spēlētājus, kuri regulāri ir rotācijas dalībnieki. Stojanovičs atzina, ka tas būšot sarežģīti. "Tas nav tik vienkārši. Ja redzējāt spēli pret Poliju Varšavā, tā bija viena no labākajām spēlēm atlases ciklā."

"Mums šobrīd nav četru spēlētāju no tās spēles. Ar šo problēmu saskaramies katrā treniņnometnē. Diemžēl nav pieejami tik daudz augstas klases spēlētāju, lai uzreiz varētu aizstāt pamatsastāva puišus," turpināja Stojanovičs.

Jautāts par šī brīža sportisko formu, Dāvis Ikaunieks atzina, ka situācija uzlabojas. "Ar katru mēnesi paliek aizvien labāk. Šobrīd jūtos ļoti labi. Laukumā jūtos viegls, pārliecība atgriežas."

Latvijas Futbola federācija spēlētājiem bija noorganizējusi iespēju apskatīt filmu "Dvēseļu putenis". Uzbrucējs atklāja, ka puiši ir apmierināti ar saņemto iespēju. "Filma lika aizdomāties un novērtēt to, kas mums ir tagad pret to, kas bija pirms tam."

Ikauniekam arī tika uzdots jautājums novērtēt Slovēnijas aizsardzību un slaveno vārtu vīru Janu Oblaku. "Protams, aizsardzība ir ļoti laba. Vārtos, manuprāt, viens no pieciem labākajiem vārtsargiem pasaulē, bet treneris ļoti labi pazīst šo komandu un jau ir devis dažādu informāciju, kā arī, noteikti vēl dos."

Stojanovičs apstiprināja, ka viņam šī spēle būs īpaša.

"Pirmkārt, katra spēle ir īpaša, jo, kā jau minēju, ar katru spēli vēlamies uzlabot savu sniegumu. Otrkārt, esmu trenējis daudzus Slovēnijas izlases spēlētājus. Protams, īpaši sajūta ir atgriezties arī šajā stadionā."

Treneris atzina, ka šajā grupā ir bijušas komandas, pret kurām punktus izcīnīt ir grūti, bet atsevišķās spēlēs bija demonstrēts arī labs sniegums un galvenais mērķis, šobrīd, ir skatīties nākotnes virzienā. 

Latvijas futbola izlase 2020. gada Eiropas čempionāta atlases ciklā astoņās spēlēs nav izcīnījusi nevienu punktu.

Spēli pret Slovēniju Latvijas valstsvienība aizvadīs sestdien, plkst. 19:00 pēc Latvijas laika. Atlases ciklu latvieši noslēgs otrdien Rīgā ar spēli pret Austrijas izlasi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu