Rīgas "Dinamo" otro reizi šomēnes tiekas ar "Soču" vienību

CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" mājas spēļu sērijas ceturtajā mačā šodien cīnīsies ar "Soču" hokejistiem.

Spēle "Arēnā Rīga" paredzēta plkst.17 pēc Latvijas laika, tiešraidē to translējot kanālam TV6.

"Dinamo" pēc izlašu pārtraukuma piecu mājas spēļu sēriju otrdien uzsāka ar 1:2 zaudējumu papildlaikā pret Ufas "Salavat Julajev", ceturtdien ar 3:1 pārspēja Maskavas "Spartak", pārtraucot piecu zaudējumu sēriju, bet piektdien ar rezultātu 4:0 pieveica Maskavas apgabala "Vitjaz" komandu, vārtsargam Aleksanderam Salākam svinot savu otro "sauso" uzvaru sezonā. 

Šī "dinamiešiem" būs ceturtā no piecām mājas spēlēm, pēc kuras vēl paredzēta tikšanās ar Maskavas "Dinamo" klubu.

Rīdzinieki ir četru atpalicēju komandu grupā Rietumu konferencē, kurā bez pašiem ietilpst arī Minskas "Dinamo", Čerepovecas "Severstaļ" un šodienas pretiniece "Soči".

Šobrīd Rīgas klubs ar 22 punktiem 28 spēlēs ieņem pirmspēdējo, 23.vietu visā līgā, bet "Soči" ar 23 punktiem 27 cīņās ir 19.pozīcijā.

"Soči" vienība, kuras galvenā trenera pienākumu izpildītājs vienubrīd bija arī Latvijas hokeja speciālists Leonīds Beresņevs, uz Rīgu atbraukusi ar divu zaudējumu bagāžu, izbraukumā ar 1:5 piekāpjoties Jekaterinburgas "Avtomobilist" un ar 0:1 - Magņitogorskas "Metallurg". Pirms tam gan komandai bija četru uzvarētu spēļu sērija, no kurām trīs gūtas mājās. Sēriju pārtrauca izlašu pārtraukums.

Abas komandas KHL kopš 2014.gada savā starpā spēkojušās 11 reizes, no kurām tikai vienā uzvarējuši rīdzinieki, 2015.gada nogalē viesos pēc Gunta Galviņa vārtiem vairākumā ar 2:1 svinot panākumu pagarinājumā. Šosezon 1.novembrī Sočos ar 3:2 uzvarēja mājinieki.

"Dinamo" šī sezona nav iesākusies veiksmīgi, tāpēc savas darba vietas oktobrī zaudēja uzbrucēji Jākobs Berglunds un Dāvids Ulstrēms, kā arī vārtsargs Kristers Gudļevskis. Vēlāk rīdzinieku rindas papildināja divi vārtsargi - Andrejs Makarovs un Aleksanders Salāks, kā arī pieredzējušais aizsargs Oskars Bārtulis.

Vienība šonedēļ šķīrās no uzbrucēja Frenka Razgala, kurš karjeru nolēmis turpināt Čehijā. Turklāt sastāvā notikušas vēl vairākas citas izmaiņas. Rīgas komandai pievienojās Krievijas spēlētāji - 24 gadus vecais Ņikita Setdikovs, gadu jaunākais Aleksandrs Protapovičs un Kirils Sļepecs.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./14.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu