Bļugers rezultatīvs mazākumā; "Penguins" grauj "Maple Leafs"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Ar rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionātā, spēlējot mazākumā, izcēlies Teodors Bļugers, palīdzot Pitsburgas "Penguins" svinēt graujošu uzvaru. 

"Penguins" hokejisti savā laukumā ar 6:1 sakāva Kanādas komandu Toronto "Maple Leafs", pārtraucot divu spēļu neveiksmju sēriju. 

Bļugers asistēja Braienam Rastam, kad Pitsburgas komanda trešajā trešdaļā spēlēja skaitliskajā mazākumā. Latvijas uzbrucējs savā zonā atņēma pretiniekam ripu un noorganizēja pretuzbrukumu, kas noslēdzās ar precīzu Rasta metienu. Tobrīd laukuma saimnieki panāca 6:1. 

Latvijas uzbrucējs uz ledus atradās 16:44 minūtes, no kurām 1:54 spēlēja mazākumā. Viņš veica divus metienus pa vārtiem, lietoja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja divos no septiņiem iemetieniem un maču noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. 

Par spēles spožāko zvaigzni tika nosaukts Dominiks Kahuns, kas sāncenšu vārtos iemeta divas ripas un veica vienu rezultatīvu piespēli. 

Pusotru mēnesi "Penguins" komandai nevarēs palīdzēt līderis Sidnijs Krosbijs.

25 gadus vecais Bļugers šosezon 20 spēlēs atzīmējies ar diviem vārtu guvumiem un četrām rezultatīvām piespēlēm. 

Tikmēr citā spēlē sešu zaudējumu sēriju pārtrauca Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas ar 4:2 savā laukumā pārspēja Otavas "Senators", kura sistēmā spēlē Rūdolfs Balcers

Girgensons laukumā pavadīja 15:48 minūtes, no kurām 2:40 mazākumā. Viņš bloķēja vienu pretinieka metienu, lika lietā divus spēka paņēmienus, uzvarēja visos piecos iemetienos un maču pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. 

Visus četrus vārtus "Sabres" rindās guva līderis Džeks Aikels, kurš tika atzīts par mača spožāko zvaigzni. 

25 gadus vecais Girgensons šosezon 19 spēlēs guvis vienus vārtus un izpildījis trīs rezultatīvas piespēles. 

Turnīra tabulas Austrumu konferences kopvērtējumā "Penguins" ieņem septīto vietu, kamēr "Sabres" ir devītajā pozīcijā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu