Daiga Dadzīte: Medaļas ir labākais, ko varam dāvināt Latvijai dzimšanas dienā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Daiga Dadzīte
Daiga Dadzīte Foto: Publicitātes foto

Latvijas paralimpieši pasaules čempionātā paravieglatlētikā izcīnīja trīs medaļas: zeltu diska mešanā, zeltu šķēpmešanā un bronzu diska mešanā. Līdz ar to ir skaidrs, ka paralimpieši Latviju pārstāvēs arī nākamā gada Paralimpiskajās spēlēs Tokijā.

"Fakts, ka ar pieciem sportistiem varam atvest Latvijai trīs medaļas, manuprāt, ir ļoti labs rezultāts, neraugoties uz neierasti garo sezonu un treniņos gūtajām traumām. Medaļas ir labākais, ko varam dāvināt Latvijai dzimšanas dienā. Un darīsim visu iespējamo, lai godam pārstāvētu savu valsti arī nākamgad Paralimpiskajās spēlēs Tokijā," sacīja Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente Daiga Dadzīte.

Viņa pateicas sportistiem par sasniegtajiem rezultātiem, entuziasmu un lielo darbu, kas ieguldīts treniņos. "Prieks ir par visiem mūsu sportistiem – vieniem izcīnītas medaļas, citi pārliecinoši ierindojušies pirmajā desmitniekā pasaulē savā sporta veidā un sasnieguši personiskos rekordus. Tas liecina par labu potenciālu arī turpmākajiem gadiem," teica Dadzīte.

Piektdien, 15. novembrī, noslēdzās pasaules čempionāts paravieglatlētikā. Tajā daudzkārtējais čempions Aigars Apinis izcīnīja zelta medaļu diska mešanā, čempione Diāna Dadzīte izcīnīja zelta medaļu šķēpmešanā un bronzas medaļu diska mešanā.

Aigars Apinis un Diāna Dadzīte
Aigars Apinis un Diāna Dadzīte Foto: Publicitātes foto

Savukārt Dmitrijs Silovs ieguva 6. vietu šķēpmešanā un 7. vietu lodes grūšanā, kur sasniedza arī savu personisko rekordu.

Baiba Rorbaha, kurai šis bija pirmais pasaules čempionāts, vālītes mešanā izcīnīja 9. vietu un sasniedza savu personisko rekordu. Jānis Juhņēvičs, kuram arī šis bija pirmais pasaules čempionāts, izcīnīja 12. vietu lodes grūšanā.

Pasaules čempionāts paravieglatlētikā notika no 7. līdz 15. novembrim Dubaijā. Tajā piedalījās 1400 vieglatlēti no 122 valstīm.

Čempionāts notika Dubaijas nesen atjaunotajā stadionā, kas tieši paredzēts un pielāgots para sportistiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu