Šmitam septiņi punkti un uzvara ACB spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: TASS/LETA

Latvijas basketbolists Rolands Šmits svētdien guva septiņus punktus Spānijas augstākajā līgā (ACB), kopā ar "Barcelona" komandu svinēdams uzvaru.

Barselonas basketbolisti mājās ar rezultātu 94:72 (30:19, 14:13, 26:18, 24:22) pārspēja Madrides "Movistar Estudiantes" komandu.

Šmits laukumā pavadīja 17 minūtes un septiņas sekundes, lielākoties spēlējot otrajā puslaikā, kad jau bija nodrošināt liels pārsvars. Šajā laikā viņš grozā raidīja abus divus divpunktu metienus un vienu no četriem tālmetieniem.

Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra divas bumbas, pieļāva divas kļūdas, četras reizes pārkāpa noteikumus un tika pie septiņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Barselonas vienībā rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Brendons Deiviss.

Savukārt Artūrs Žagars sestdien guva divus punktus, spēlē kurā viņa pārstāvētā Badalonas "Jovenut" savā laukumā ar rezultātu 77:73 (21:10, 18:16, 24:20, 14:27) pārspēja Tenerifes "Iberostar", kas otrdien FIBA Čempionu līgas ietvaros viesosies pie Latvijas čempiones "VEF Rīga". 

Žagars nospēlēja četras minūtes un 58 sekundes, kuru laikā iemeta savu vienīgo divpunktu metienu, aizmeta garām vienu tālmetienu, veica vienu rezultatīvu piespēli, izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu un tika pie trim efektivitātes koeficienta punktiem.

Citā spēlē laukumā atgriezās Rinalds Mālmanis, kura pārstāvētā Seviljas "Coosur Real Betis" viesos ar 72:85 (15:18, 22:21, 17:23, 18:23) piekāpās Burgosas "San Pablo" basketbolistiem. Mālmanis trīs minūtēs un 38 sekundēs izprovocēja vienu piezīmi un tika pie viena efektivitātes koeficienta punkta.

Kopvērtējumā Barselonas komanda ar septiņām uzvarām deviņās spēlēs ieņem otro vietu, Badalonas vienība ar pieciem panākumiem ir septītā, bet Seviljas basketbolisti ar divām uzvarām ierindojas pēdējā pozīcijā starp 18 klubiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu