Gulbim sezonas izskaņā 228.vieta ATP rangā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: EPA/LETA

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis pirmdien atjaunotajā ATP rangā saglabājis savu 228.vietu, kamēr Mārtiņš Podžus atkāpies par 13 pozīcijām un šo sezonu, visticamāk, noslēgs 457.vietā.

Gulbis pēdējo turnīru aizvadīja oktobra vidū Stokholmā, kur "ATP World Tour 250" raudzes sacensībās viņš nepārvarēja pirmo kvalifikācijas kārtu. Iepriekš tenisists piedzīvoja zaudējumu Francijā notikušajā Muijeronlekaptifas "Challenger" turnīra pirmajā mačā un ranga punktus nenopelnīja. Ņemot vērā, ka tenisists turnīros nav piedalījies teju vai mēnesi, rangā pakāpties nav izdevies un sezonu nāksies noslēgt 228.pozīcijā.

Tikmēr M.Podžus vienspēļu rangā zaudējis 13 vietas un patlaban ieņem 457.pozīciju. Divas vietas zaudējis arī Artūrs Lazdiņš (dalīta 1518.), Jānis Podžus saglabājis savas pozīcijas (dalīta 1538.), savukārt Mārtiņš Rocēns pacēlies par 41 vietu (dalīta 1851.).

Savukārt jau piekto reizi karjerā sezonu kā pasaules vadošais tenisists noslēdza Rafaels Nadals no Spānijas, kuru pēc sezonas noslēguma turnīra jeb "ATP Finals" apsteigt nespēja ilgstoši pirmajā vietā pabijušais serbs Novaks Džokovičs. Trešais bija Rodžers Federers no Šveices, tālāk par vietu pakāpies austrietis Dominiks Tīms, kas ir atkārtots viņa ranga rekords, bet labāko piecinieku noslēdz Daniils Medvedevs no Krievijas, kurš zaudēja vienu pozīciju.

No sestās līdz desmitajai vietai izmaiņas nav notikušas. Sestais ir grieķis Stefans Cicips, tālāk seko Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs, astoto vietu ieņem itālis Mateo Beretīni, tālāk seko Roverto Bautista-Aguts no Spānijas, kamēr pirmo desmitnieku noslēdz francūzis Gaēls Monfiss.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Cicips svētdien Londonā triumfēja ATP sezonas noslēguma turnīrā jeb "ATP Finals". Ranga sestais numurs Cicips finālmačā ar rezultātu 6-7 (6:8), 6-2, 7-6 (7:4) pārspēja tā brīža planētas piekto raketi Tīmu no Austrijas. 

Cicipis bija šī turnīra debitants, kamēr bijušais Gulbja treniņu partneris Tīms "ATP Finals" turnīrā spēlēja ceturto gadu pēc kārtas, bet šogad pirmo reizi sasniedza titula maču.

Dubultspēļu rangā 441.vietu saglabāja Gulbis, bet M.Podžus zaudējis 57 pozīcijas (482.). Savukārt par 71 vietu atkāpies J.Podžus, kurš sezonu, visticamāk, noslēgs 668.pozīcijā. Tikmēr Lazdiņš zaudējis trīs vietas (1015.), Rocēns par tikpat pozīcijām pakāpies rangā (dalīta 1642.), bet Artūrs Kuļibaba ieguvis astoņas vietas (dalīta 2154.).

Pirmdien sāksies Deivisa kauss, kas Spānijas galvaspilsētā Madridē norisināsies līdz svētdienai. Savukārt ATP tūrē turnīri šosezon vairs nav paredzēti, līdz ar to izmaiņas rangā vairs nav sagaidāmas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu