Novickis saņems Vācijas goda ordeni par ieguldījumu sociālajā jomā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dirks Novickis
Dirks Novickis Foto: SIPA/Scanpix

Vācijas basketbola leģenda Dirks Novickis 4.decembrī Vācijā saņems goda ordeni par ieguldījumu sociālajā jomā.

41 gadu vecais Novickis vienīgo Vācijas federālo apbalvojumu saņems no valsts prezidenta Franka Valtera Šteinmeiera svinīgā ceremonijā Berlīnē esošajā Belvī pilī.

Kā pirmdien norādīja prezidenta birojs, Novickis būs viens no 24 cilvēkiem, kurš tiks apbalvots par neatsveramu ieguldījumu vairākās ar izglītību saistītās jomās.

"Novicka labdarības fonds visā Vācijā palīdz bērniem sasniegt viņu potenciālu un dod iespējas izaugsmei," teikts paziņojumā. "Caur sportu un spēlēm viņi iepazīstas ar apkārtējo vidi un izkopj savas saskarsmes prasmes. Labdarības fonds sniedz viņiem iespēju atrasties labvēlīgā vidē, tādējādi parādot, ka viņi var kļūt par to, ko vien vēlas."

Novickis karjeru NBA noslēdza pēc pagājušās sezonas beigām, kad Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Dalasas "Mavericks" bija nospēlējis 21 sezonu. Četrpadsmitkārtējais NBA Visu zvaigžņu spēles dalībnieks nenoliedzami ir kluba visu laiku labākais basketbolists, kuram pieder līgas rezultativitātes rekords ārpus ASV dzimušajiem sportistiem. 

Kopš atvaļināšanās no sporta vācu basketbola zvaigzne veltīja laiku savai sievai un trim viņu bērniem, kā arī Dirka Novicka fondam, kurš tika dibināts 2001.gadā. Tas nodarbojas ar bērnu un sieviešu veselības un labklājības uzlabošanu.

2007.gadā sportists tika atzīts par visas līgas vērtīgāko spēlētāju, bet Dalasā viņš tiek dievināts par 2011.gadu, kad ar Novicka pūlēm klubs izcīnīja NBA čempiona titulu, bet pats basketbolists tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

Video: Novicka karjeras 50 spilgtākās epizodes

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu