Arī Dānija nodrošina vietu Eiropas čempionāta finālturnīrā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Dānijas futbola izlase pirmdien 2020.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīrā ieguva sev nepieciešamo punktu, nodrošinot vietu nākamā gada finālturnīrā.

Dānija viesos D apakšgrupas spēlē ar rezultātu 1:1 (0:0) spēlēja neizšķirti pret Īriju. 

Rezultātu 73.minūtē atklāja dānis Martins Breitveits, kurš pēc tāla centrējuma, soda laukumā palēcienā spēja aizskart bumbu, mainot tās lidojuma virzienu. Iegūtais pārsvars gan nebija uz ilgu, jo 12 minūtes vēlāk soda laukumā ar galvu precīzi spēlēja Mets Dohertijs, taču atlikušajā laikā tik svarīgo uzvaru gūt neizdevās.

"Esam vīlušies, jo domāju, ka bijām labāka komanda. Viena kļūda mums maksāja visu," pēc spēles intervijā kanālam "Sky Sports" teica Šeins Dafijs no Īrijas izlases. "Ticējām, ka varam uzvarēt viņus. Bija grūti spēlēt, kad viņi izvirzījās vadībā ar 1:0, tomēr mums ir jāprot saņemties, jo martā mūs sagaida atbildīgi mači."

"Komandu vainot nevar, jo kopā gan uzvaram, gan zaudējam. Kopā mēs atgūsim pārliecību un dosimies tālāk."

Otrajā šīs apakšgrupas mačā Šveice viesos ar 6:1 (1:0) sagrāva Gibraltāru. Divus vārtus uzvarētāju rindās guva Sedriks Ittens, bet vēl pa reizei izcēlās Rubens Vargass, Kristiāns Fasnahts, Loris Benito un Granits Čaka.

Par grupas uzvarētāju ar 17 punktiem kļuva Šveice, bet par punktu mazāk nopelnīja Dānija, abām nodrošinot vietu nākamā gada finālturnīrā. Īrija iekrāja 13 punktus, par pieciem mazāk bija Gruzijai, bet Gibraltārs palika bešā.

Tikmēr F grupas spēlē graujošu uzvaru mājās svinēja Spānija, kas ar 5:0 (4:0) sagrāva Rumāniju. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Žerārs Moreno. Vēl šajā apakšgrupā Norvēģija viesos ar 2:1 (1:1) uzvarēja Maltu, Aleksandram Sorlotam uzvaru izraujot spēles 62.minūtē.

Pēdējā šīs apakšgrupas spēlē Zviedrija mājās ar 3:0 (1:0) pieveica Fēru salas. Pa vārtiem uzvarētāju labā guva Sebastians Andešsons, Matiass Svanbergs un Džons Guideti.

Jau pirms šīs kārtas dalību finālturnīrā bija nodrošinājusi Spānija un Zviedrija, kas attiecīgi iekrāja 26 un 21 punktu. Tālāk ar 17 punktiem seko Norvēģija, par trim mazāk ir Rumānijai, bet Fēru salas un Malta nopelnīja pa trim punktiem.

Savukārt J apakšgrupā graujošu uzvaru svinēja Itālija, kas mājās ar 9:1 (4:0) pārspēja Armēniju. Pa diviem vārtiem Itālijas izlasē guva Čiro Imobile un Nikolo Caniolo. Tikmēr Grieķija mājās ar 2:1 (0:1) uzveica Somiju. Uzvaru 70.minūtē ar precīzu raidīju nodrošināja Konstantīns Galanopulos.

Visbeidzot Lihtenšteina mājās ar 0:3 (0:0) atzina Bosnijas un Hercegovinas pārākumu. Bosnieši otrajā puslaikā 15 minūšu laikā guva trīs vārtus, no kuriem divi Armina Hodžiča rēķinā.

J apakšgrupā dalību nākamā gada finālturnīrā jau bija nodrošinājušas Itālija un Somija, pirmajai attiecīgi nezaudējot nevienu spēli, bet otrā desmit mačos iekrāja 18 punktus. Tālāk ar 14 punktiem seko Grieķija, par vienu mazāk ir bosniešiem, Armēnija tika pie desmit punktiem, bet Lihtenšteina iekrāja vien divus.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies katras apakšgrupas divas labākās izlases. Ceļazīmes jau nodrošinājušas Beļģijas, Itālijas, Krievijas, Polijas, Ukrainas, Spānijas, Turcijas, Francijas, Anglijas, Čehijas, Somijas, Zviedrijas, Austrijas, Vācijas, Nīderlandes, Horvātijas, Portugāles, Dānijas un Šveices valstsvienības.

Pēdējā ceļazīme no kvalifikācijas turnīra tiks sadalīta otrdien, kad spēles aizvadīs Velsas, Ungārijas un Slovākijas izlases.

Nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks 12 pilsētās 12 dažādās kontinenta valstīs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu