Dāvis Bertāns: Ar savu precizitāti neesmu apmierināts

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: Reuters/ScanPix

Vašingtonas "Wizards" uzbrucējs Dāvis Bertāns šosezon nav apmierināts ar savu precizitāti no tālās distances Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionātā. Viņš uzskata, ka var mest precīzāk. 

"Wizards" šo sezonu sākusi neveiksmīgi. 11 mačos izcīnītas tikai trīs uzvaras, kas komandu ierindo pēdējā vietā Austrumu konferencē. 

"Ja pietiekoši labi cīnāmies aizsardzībā, varam uzvarēt jebkuru pretinieku," kluba mājas lapā izteicies Bertāns. "Vairākas spēles esam iesākuši lēni un nespēlējām pietiekami labi aizsardzībā. Tad saņemamies, 10 minūtes nospēlējam labi un atgriežamies spēlē. Būtu varējuši izcīnīt sešas vai septiņas uzvaras, ja vien būtu rādījuši kvalitatīvāku sniegumu aizsardzībā."

Bertāns neslēpa, ka viņš nav apmierināts ar savu precizitāti no tālās distances. Šosezon rūjienietis realizējis 41,8% trīspunktu metienus. 

"Nepārdzīvoju, ka katru reizi neesmu labās metienu pozīcijās, lai uzbruktu no tālās distances. Man jāpalīdz komandai arī citos veidos. Dažreiz mani cieši sedz un partneriem nav viegli atrast mani, lai droši nogādātu man bumbu," sacīja Bertāns. 

Šosezon 27 gadus vecais latvietis vidēji mačā izcēlies ar gūtiem 11,7 punktiem un savācis 4,1 atlēkušo bumbu zem groziem. 

"Ar savu precizitāti no trīspunktu metienu atzīmes neesmu apmierināts. Esmu uzbrucis ar 40% precizitāti, kas nozīmē, ka esmu aizmetis garām 60%. Vienmēr uz to paskatos no šīs puses. Man jāturpina strādāt, lai šis rādītājs uzlabotos," norādīja Bertāns. 

Vašingtonas basketbolisti nākamo spēli aizvadīs naktī uz ceturtdienu, kad savā laukumā uzņems Bertāna bijušo komandu Sanantonio "Spurs". 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu