Bertānam vēl viena lieliska spēle pret savu bijušo komandu "Spurs" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Dāvis Bertāns trešdien guva 21 punktu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē un palīdzēja Vašingtonas "Wizards" komandai izcīnīt uzvaru.

(Papildināts viss teksts.)

"Wizards" savā laukumā ar rezultātu 138:132 (35:38, 28:31, 38:29, 37:34) pārspēja Bertāna bijušo komandu Sanantonio "Spurs".

Latvijas basketbolists šajā mačā laukumā pavadīja 29 minūtes un 28 sekundes, kuru laikā realizēja trīs no četriem divpunktu metieniem, četrus no septiņiem tālmetieniem un visus trīs soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, veica četras rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva trīs kļūdas un vienu reizi pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar Bertānu laukumā iemeta par diviem punktiem mazāk nekā ielaida.

"Wizards" komandā rezultatīvākais ar 33 punktiem bija Bredlijs Bīls, kurš arī izcīnīja četras bumbas zem groziem un veica četras rezultatīvas piespēles. 21 punkts tāpat kā Bertānam Išam Smitam, 15 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Rui Hačimuras kontā.

"Spurs" vienībā, kas piedzīvoja septīto zaudējumu pēc kārtas, 31 punktu guva un piecreiz rezultatīvi piespēlēja Demars Derouzans. 19 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles Brinam Forbsam, bet "double-double" sakrāja Lamarkuss Oldridžs, kura rēķinā 12 punkti un desmit bumbas zem groziem, kā arī piecas rezultatīvas piespēles.

Lielāko daļu spēles līdz pat trešās ceturtdaļas vidum vadībā bija viesi, taču 31.minūtē pēc Aizejas Tomasa trīspunktu metiena vadībā izvirzījās galvaspilsētas klubs un vadību vairs neatdeva.

Pirmajā abu komandu tikšanās reizē Bertāns iemeta 23 punktus, realizēja piecus no pieciem tālmetieniem. 

Nākamo spēli "Wizrads" aizvadīs naktī uz sestdienu (Latvijas laiks) savā laukumā pret Šarlotas "Hornets". 

27 gadus vecais Bertāns šosezon vidēji mačā guvis 12,5 punktus un savācis 4,2 atlēkušās bumbas zem groziem. 

Vašingtonas komanda 12 spēlēs izcīnījusi četras uzvaras un turnīra tabulas Austrumu konferences kopvērtējumā pašlaik ieņem 11. pozīciju. 

Citā spēlē svarīgu uzvaru izcīnīja Bruklinas "Nets", kas savā laukumā ar 101:91 (26:26, 30:25, 26:22, 19:18) pārspēja turnīra tabulas kaimiņu Šarlotas "Hornets".

Rodions Kurucs uzvarā noraudzījās no rezervistu soliņa.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar iespaidīgu "double-double" bija Džerets Alens, kurš 22 punktiem pievienoja 17 zem groziem izcīnītas bumbas. Pa 20 punktiem guva Taurīns Prinss, kuram arī astoņas atlēkušās bumbas, un Spensers Dinvidijs, kura rēķinā arī četras atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles. Tikmēr Deandrē Džordans 14 punktiem pievienoja septiņas atlēkušās bumbas.

Viesiem Terijs Roziers sakrāja 18 punktus un sešas bumbas zem groziem, Devonte Greiems iemeta par punktu mazāk, pievienojot sešas rezultatīvas piespēles.

Gandrīz visu spēli vadībā bija Bruklinas vienība, un pēc pirmās ceturtdaļas viesiem ne reizi vairs neizdevās izvirzīties vadībā.

"Nets" ar sešām uzvarām 14 spēlēs pakāpusies uz septīto vietu Austrumu konferencē, bet "Hornets" ar bilanci 6-90 ir divas vietas zemāk.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu