Pau Gasols zaudē darbu NBA klubā un varētu pievērsties trenera darbam

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Pau Gasols
Pau Gasols Foto: AP/Scanpix

Spānijas basketbola zvaigzne Pau Gazols zaudējis darbu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Portlendas "Trail Blazers". ESPN vēsta, ka viņš varētu pievērsties trenera darbam.

39 gadus vecajam basketbolistam nav izdevies veiksmīgi iziet rehabilitācijas procesu pēc pēdas operācijas.

"Kopš šīs dienas es vairs neesmu Portlendas "Trail Blazers" spēlētājs," savos sociālo tīklu profilos publicētajā video sacīja Gasols.

Viņš pastāstīja, ka pēc maijā veiktās operācijas tika prognozēts rehabilitācijas process, kas varētu ilgt no 6 līdz 12 mēnešiem.

"Diemžēl, bet mana atlabšana būs ilgāka nekā sākumā cerējām," teica Spānijas basketbolists.

Gasols un "Trail Blazers" vienojās par sadarbības pārtraukšanu, lai sastāvā atbrīvotu vietu kādam spēlētājam, kurš varētu palīdzēt komandai laukumā.

"Man tagad būs vieglāk koncentrēties atlabšanai no traumas, jo nebūs spiediena no komandas, kas gaida manu atgriešanos laukumā," norādīja Gasols.

Spānijas basketbolists atklāja, ka viņš ar "Trail Blazers" uzsācis sarunas par iespēju palīdzēt komandai citādākā veidā, nekonkretizējot tieši kādā jomā.

ESPN vēsta, ka runa ir par pievēršanos trenera darbam. Gasols arī atklāja, ka rehabilitācijas procesu viņš turpinās turpat Portlendā.

2009. un 2010. gadā Gasols kļuva par NBA čempionu Losandželosas "Lakers" sastāvā. Viņš arī sešas reizes piedalījies NBA Visu zvaigžņu spēlē.

NBA spēlētāja karjeru viņš sāka 2001. gadā Memfisas "Grizzlies" vienībā. Šajā līgā viņš pārstāvējis arī Čikāgas "Bulls", Sanantonio "Spurs" un Milvoki "Bucks" komandas.

Spānijas izlases sastāvā Gasols izcīnīja Pasaules kausu 2006. gadā, sudrabu 2008. gada Pekinas un 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs, kā arī bronzu 2016. gada Riodežaneiro Olimpiādē.

Eiropas čempionātos Gasols izcīnījis septiņas medaļas - zeltu 2009., 2011. un 2015. gadā, sudrabu 2003. un 2007. gadā, kā arī bronzu 2001. un 2017. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu