Gorkšs: Ticu Stojanoviča spējai turpināt progresu Latvijas izlasē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Gorkšs un Slaviša Stojanovičs
Kaspars Gorkšs un Slaviša Stojanovičs Foto: Latvijas Futbola federācija (lff.lv)

Bijušais Latvijas nacionālās futbola komandas kapteinis un Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Kaspars Gorkšs tic valstsvienības galvenā trenera Slavišas Stojanoviča spējai turpināt progresu Latvijas izlasē un parādīt to jaunā kvalitātē. 

"Lai novērtētu kādu lēmumu vai procesu bieži vien ir jāpaiet noteiktam laika sprīdim. Tādēļ nekad neesmu bijis piekritējs emociju iespaidā mainīt lēmumus, kuri pieņemti ilgtermiņam," "Facebook" raksta Gorkšs.

Stojanovičs par Latvijas valstsvienības galveno treneri kļuva laikā, kad organizāciju vadīja Gorkšs. Tieši viņam bija liela ietekme, pieņemot darbā Stojanoviču. 

"Izvēloties Stojanoviču par Latvijas izlases galveno treneri nākamajiem trim gadiem tika ņemti vērā vairāki faktori un šis lēmums bija vērsts tieši uz progresu ilgtermiņā," pauž Gorkšs. "Spēlētājiem ir jāaprod ar treneri, ar viņa prasībām, ar viņa metodēm gan treniņprocesā, gan sastāva atlasē uz spēlēm un jāspēj saskatīt kopējais redzējums cauri savām personiskajām ambīcijām. Adrenalīna efekts vai īstermiņa entuziasma kāpums ar trenera nomaiņu Latvijas futbola izlasē sen jau vairs nestrādā, jo treneri mainās bieži, argumentācija nomaiņai paliek tā pati. Tas vairs nekādu papildu stimulu spēlētājos neizraisa. Arī trenerim jaatrod ceļš pie komandas."

Latvijas futbola izlase Stojanoviča vadībā 2020. gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīrā 10 spēlēs piedzīvoja deviņus zaudējumus. Pēdējā spēlē, kas izlasei bija 400., negaidīti savā laukumā ar 1:0 tika pieveikta Austrija, kura nākamgad spēlēs EČ finālturnīrā. 

"Jāsaprot, kāda ir tehniskā un psiholoģiskā sagatavotība, kurš spēlētājs var uzņemties atbildību uz laukuma, kā veidot komandas kodolu. Man nebija patīkami sēdēt tribīnēs un redzēt mūsu izlasi zaudējam. Vēl nepatīkamāk bija redzēt pašatdeves un emociju trūkumu," neslēpj Gorkšs. "Taču arī šim procesam bija jāiziet cauri, lai varētu pienācīgi izvērtēt kā uzlabot mūsu konkurētspēju un spēles kvalitāti starptautiskajā arēnā. Futbols ir prasīgs. Tas attīstās milzīgos tempos un prasības aug pret jebkuru futbolā iesaistīto personu. Taču visstraujāk aug futbola kvalitāte un futbolistu individuālā meistarība."

Latvijas futbola izlase šobrīd FIFA rangā ieņem necilo 143. vietu. 

"Pakāpeniski mēs redzam izlasē izmaiņas. Redzam progresu. Pēdējās spēles parāda pašatdevi un cīņassparu, par kuru runājām no pirmajām dienām. Esam sagaidījuši arī uzvaru un ir izkristalizējies spēlētāju kodols, kas var veidot komandu. Es ticu Stojanoviča spējai turpināt progresu Latvijas izlasē un parādīt to jaunā kvalitātē," norāda Gorkšs. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu