Agita Ābele atceras treneres norādi: Tu tikai tajā āliņģi neiebrauc!

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Rubrikas "Ģenerāļa stūrmaņi" šīs sezonas 24. epizodē Valdis Valters uz sarunu aicinājis daiļslidošanas tiesnesi un profesori Agitu Ābeli. 

Viņa atceras, ka Padomju Savienības laikā Latvijā nebija daudz slidotavu, kur nodarboties ar daiļslidošanu, kaut arī šis sporta veids bija ļoti populārs.

"Sacensības sākumā tika veidotas uz dīķiem aukstā laikā. Atceros pirmās treneres aizrādījumu sacensībās - tu tikai tajā āliņģi neiebrauc!"

Agitas vecmamma adīja speciālu cepuri, kas bija paredzēta bargai ziemai, lai varētu trenēties pat -25 grādu aukstumā.

"Vaļā bija tikai mute un acis, bet viss pārējais bija ciet. Atceros tēva frāzi - ja ātri kustās, tad nesalst." 

Vaicāts, kādā līmenī šobrīd ir Latvijas daiļslidotāji gan puišu, gan meiteņu konkurencē, skatoties 2022. gada Pekinas olimpisko spēļu perspektīvā?

"Domāju, ka Deniss Vasiļjevs varētu būt pietiekami labs. Viņam pagaidām nav absolūti tehniskā lielmeistara līmenis - nav tas četru apgriezienu lēciens, bet viņš tam tuvojas," uzskata Ābele.

"Labā sacensību kondīcijā patlaban ir atgriezusies Angelīna Kučvaļska, bet Diānai Ņikitinai ir pēc traumu periods, tāpēc skatīsimies, kā viņai veiksies ar rehabilitāciju," teica daiļslidošanas speciāliste.

Lai uzzinātu vairāk par daiļslidošanu Latvijā un pasaulē, kā arī par sporta psiholoģijas tendencēm, skatieties un klausieties video.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu