Oskars Melbārdis pēc sezonas pārtraukuma atgriezīsies sacensībās

CopyDraugiem X Whatsapp
Oskars Melbārdis
Oskars Melbārdis Foto: Juris Bērziņš-Soms (bobslejs.lv)

Šajā nedēļas nogalē Lillehammeres trasē Norvēģijā notiks Eiropas kausa izcīņas sezonas pirmais posms. Latviju tajā pārstāvēs četri bobsleja piloti.

Olimpiskais čempions Oskars Melbārdis, kurš visu iepriekšējo sezonu nestartēja traumas dēļ, šajā nedēļas nogalē brauks gan divnieku, gan četrinieku sacīkstēs, savukārt trīs jaunie piloti tikai divnieku mačos.

Oficiālā treniņu nedēļa ir aizvadīta. Kopumā ļoti stabili brauca labākais Francijas pilots Romēns Einričs, labi rezultāti arī rumānim Mihalam Kristianam Tenteā, tāpat Lillehammerē startē jaunie Šveices, Vācijas, Itālijas un Krievijas piloti, kā arī pārstāvji vēl no citām valstīm.

Paredzams, ka divnieku mačos Oskars Melbārdis startēs kopā ar Intaru Dambi, Dāvis Kaufmanis ar Arni Bebrišu, Helvijs Babris ar Edgaru Nemmi, Emīls Cipulis ar Ivo Danu Kleinbergu. Pēdējais no šiem ir pavisam jauns duets.

Kopā ar Eiropas kausu izlasi Lillehammerē ir arī pieredzējušais treneris un bobsleja kamanu konstruktors Jānis Skrastiņš.

"Pagaidām jau neko konkrētu vēl nevaru pateikt, treniņi ir treniņi, visu parādīs mači, komanda mums liela, četri divnieki. Oskaram Melbārdim tā būs atgriešanās mačos, sestdien un svētdien redzēsim, kā varēs iestumt, pagaidām jau taupās un arī citi varbūt nestumj ar pilnu jaudu," treneris Skrastiņš citēts Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas paziņojumā.

"Dāvim Kaufmanim un Helvijam Babrim šī nav pirmā sezona, savukārt Emīlam Cipulim būs debija šādos mačos. Laiks ir nejauks, drūms, drēgns, reizēm sniegs, visu laiku te dzīvojam pa tumsu. Līdz šim treniņos labi brauca  francūzis, vācieši būs stipri un tāpat rumānis Kristians Mihals Tentea izdarījis ļoti lielu lēcienu, pagaidām ir ļoti labs gan divniekos, gan četriniekos," pastāstīja Skrastiņš.

Pirmās Eiropas kausu sacensības būs sestdien, kad plkst. 11.00 pēc Latvijas laika sāksies sacensības divnieku ekipāžām vīriešu konkurencē, piedalīsies vairāk nekā 20 ekipāžu, savukārt svētdien jau būs četrinieku mači.

Eiropas kausu sezona šogad vēl turpināsies trijās Vācijas trasēs Altenbergā, Vinterbergā un Kēnigszē.

Olimpiskais čempions Oskars Melbārdis līdz Jaunajam gadam startēs Eiropā un pēc tam treneri lems par Latvijas izlases sastāvu startiem pasaules un Eiropas kausa sacīkstēs janvārī un februārī.

Oskara Ķibermaņa un Ralfa Bērziņa ekipāžas jauno sezonu sāks ar Pasaules kausa pirmajiem diviem posmiem Leikplesidas trasē ASV.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu