Maģiskais Džonsons pieskaita Dončiču pie MVP balvas galvenajiem pretendentiem

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Maģiskais Džonsons
Maģiskais Džonsons Foto: AP/Scanpix

Leģendārais basketbolists Īrvins "Maģiskais" Džonsons uzskata slovēni Luku Dončiču par vienu no galvenajiem pretendentiem šīs sezonas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta MVP jeb vērtīgākā spēlētāja balvai.

Kristapa Porziņģa komandas biedrs Dalasas "Mavericks" sastāvā šosezon 16 mačos vidēji guvis 30,6 punktus, kas līgā šobrīd ir otrais labākais rādītājs aiz Džeimsa Hārdena (Hjūstonas "Rockets"), kurš atzīmējies ar 37,9 punktiem.

20 gadus vecais Dončičs izcēlies ar iespaidīgiem rādītājiem arī citās statistikas ailītēs. Viņš vidēji veicis 9,8 rezultatīvas piespēles, kas ir otrais rādītājs līgā aiz Lebrona Džeimsa (Losandželosas "Lakers"), kuram ir 10,8 piespēles.

Savu prognozi par MVP kandidātiem paudis pašlaik 60 gadus vecais Džonsons, kurš spēlētāja karjerā ar "Lakers" izcīnīja piecus NBA čempiontitulus un trīsreiz tika atzīts gan par regulārā čempionāta, gan finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

Džonsons par galveno favorītu šīs sezonas MVP balvai šobrīd uzskata Lebronu Džeimsu, bet dalītu otro vietu viņš atvēlējis Dončičam un Grieķijas basketbolistam Janim Adetokunbo no Milvoki "Bucks".

MVP balvas noteikšanai nereti svarīgs ir arī komandas sniegums. "Lakers" ar 14 uzvarām un 2 zaudējumiem šobrīd ir līdere Rietumu konferences kopvērtējumā, kur "Mavericks" ar bilanci 11-5 atrodas 4. pozīcijā.

Tikmēr "Bucks" ar 13 uzvarām 16 spēlēs ir Austrumu konferences turnīra tabulas līdere.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu