Divas Krievijas vieglatlētes diskvalificētas par antidopinga noteikumu pārkāpumiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jūlija Guščina
Jūlija Guščina Foto: AFP/SCANPIX

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) pēc 2012.gada olimpisko spēļu Londonā analīžu atkārtotas pārbaudes piešķīrusi divu gadu diskvalifikāciju Krievijas tāllēcējai Annai Nazarovai un četru gadu sodu viņas tautietei sprinterei Jūlijai Guščinai, savā "Twitter" kontā ziņo Vieglatlētikas integritātes vienība (AIU).

CAS pēc 2011.gada pasaules čempionāta un 2012.gada olimpisko spēļu Londonā analīžu atkārtotas pārbaudes diskvalificējusi sprinteri Guščinu uz četriem gadiem, sākot ar 2017.gada 28.martu. Organismā atrastā viela ir DHCMT jeb 4-hlordehidrometiltestosterons, kas ir anaboliskais steroīds.

Par šīs pašas vielas klātbūtni sportistes organismā 2012.gada olimpisko spēļu laikā pēc atkārtotas analīžu pārbaudes CAS uz diviem gadiem diskvalificējusi tāllēcēju Annu Nazarovu. Šajā lietā CAS vēl nav sniegusi pamatojumu, un nav zināms arī laiks, no kura sāks skaitīt diskvalifikāciju.

Sportistēm vēl ir tiesības par šo lēmumu iesniegt apelāciju.

36 gadus vecajai Guščinai Starptautiskā olimpiskā komiteja (IOC) jau 2017.gadā atņēma 4x400 metru stafetē izcīnīto sudraba medaļu Krievijas komandas diskvalifikācijas dēļ, kas sekoja kvarteta dalībnieces Antoņinas Krivošapkas pozitīvo dopinga analīžu dēļ. Krievijas 4x400 metru stafetes komandas sastāvā Guščina uzvarējusi pasaules čempionātā, pasaules meistarsacīkstēs telpās un Eiropas čempionātā.

33 gadus vecā Anna Nazarova, tagad - Kļaštorna, tika pieķerta  un diskvalificēta pirms diviem gadiem par aizliegto preparātu lietošanu 2012.gada Londonas spēlēs. Viņas labākie rezultāti ir uzvara universiādē un pasaules junioru čempionātā. 2012.gada spēlēs Londonā viņa ieņēma piekto vietu ar 6,77 metrus tālu lēcienu un ir diskvalificēta par dopinga noteikumu pārkāpumu tāpat kā ceturto vietu ieņēmusī Latvijas tāllēcēja Ineta Radeviča, kura aizlēca 6,88 metrus, un Baltkrievijas sportiste Nastasja Mirončika-Ivanova, kura ar 6,72 metriem finišēja septītā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu