Lēmani Austrālijas izlases trenera amatā nomaina "76ers" vadītājs Brauns

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Brets Brauns
Brets Brauns Foto: AP/Scanpix

Par Austrālijas vīriešu basketbola izlases galveno treneri nākamā gada olimpiskajām spēlēm apstiprināts Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Filadelfijas "76ers" galvenais treneris Brets Brauns.

Latviešu izcelsmes basketbola speciālists Andrejs Lēmanis turpmāk vairs nevadīs Austrālijas izlasi, noslēdzot savu sešu gadu vadīšanas periodu. 

"Šis ir mūsu uzdevums un paziņojums: Mēs dosimies uz olimpiskajām spēlēm, lai izcīnītu zelta medaļu. Saprotu, kādu rezonansi var izsaukt šāds paziņojums, bet tas būtu bezatbildīgi neizvirzīt citu mērķi," pauž Brauns.

Pašlaik 58 gadus vecais Brauns "76ers" komandu vada kopš 2013.gada. Pirms stāšanās pie "76ers" stūres 11 gadus strādāja Sanantonio "Spurs" treneru kolektīvā, trīs reizes kļūstot par NBA čempionu. Tāpat viņš karjeras laikā strādājis Austrālijas čempionātā un Nacionālajā koledžu asociācijā (NCAA). 

Brauns Austrālijas izlasi iepriekš vadīja no 2009. līdz 2012.gadam, palīdzot tai sasniegt Londonas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālu. Austrālijas izlasē viņš strādāja arī no 1995. līdz 2003.gadam, kad bija trenera asistents.

Laikraksts "The Daily Telegraph" vēstīja, ka Lēmanis amatu atstāja, jo neesot spējis atrast kopīgu valodu ar NBA spēlētājiem Benu Simonsu, Džonehu Boldenu un Tonu Meikeru. Simons un Boldens šobrīd pārstāv Brauna trenēto "76ers".

Lēmanis lielāko kritiku izpelnījās par savu "vecās skolas" pieeju komunikācijā ar jaunajiem spēlētājiem. Speciālists bija noguris no regulārās cīņas ar izlases spēlētājiem, tāpēc nolēmis pamest amatu, lai arī viņa līgums vēl bija spēkā arī uz nākamo gadu.

Simonss jau iepriekš nespēja rast kopsaucēju ar Austrālijas Basketbola federāciju, kurai viņš izvirzīja vairākas prasības, kas budžeta ierobežojumu dēļ netika apstiprinātas. NBA spēlētājs vēlējās personīgo pavāru, nevis ikdienišķās ēdienreizes viesnīcās, tāpat viņam bija nepieciešams personīgais fizioterapeits, lai veiksmīgāk atjaunotos pēc slodzēm.

2014.gadā dalībai Pasaules kausā Lēmanis Austrālijas izlasē nolēma neiekļaut tobrīd 18 gadus veco Simonsu, norādot, ka spēlētājs vēl nav gatavs šādam līmenim. Simonss tolaik bija viens no pēdējiem spēlētājiem, kurš neiekļuva valstsvienības sastāvā, par ko viņš arī pauda savu viedokli sociālajā vietnē "Twitter", norādot, ka ir ļoti vīlies.

Kopš tā laika Simonss vairākkārt atteicis nacionālajai izlasei, tostarp arī dalībai 2016.gada Olimpiādē un šovasar notikušajā Pasaules kausā.

Austrālijas izlase šovasar Lēmaņa vadībā Pasaules kausa spēlē par bronzu ar 59:67 piekāpās Francijai. Tāpat austrāliešiem ne reizi nav izdevies iegūt olimpisko medaļu. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu