"Ventspils" nevainojami noslēdz FIBA Eirokausa pirmo kārtu

CopyDraugiem X Whatsapp
"Ventspils" basketbolisti
"Ventspils" basketbolisti Foto: FIBA.com

Latvijas vicečempione "Ventspils" trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa pirmo posmu Kosovas pilsētā Prištinā noslēdza ar sesto uzvaru sešos mačos, pārspējot mājinieku "Sigal".

"Ventspils" uzvarēja "Sigal" ar 122:72 (29:16, 31:16, 31:20, 31:20).

Uzvarētājiem Klāvs Čavars guva "double-double" - 26 punkti un 13 atlēkušās bumbas, kā arī sakrājot piecus bloķētus metienus un lielisku efektivitātes koeficientu 42. Ar to pašu ventspilniekus iepriecināja Raiens Luters - 21 punktus un 11 atlēkušās bumbas, kā arī efektivitātes koeficients 30. 20 punkti Kristapam Gludītim, 17 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles Timotijam Neokartesam Šortsam II, 16 punkti un astoņas bumbas zem groziem Jānim Bērziņam, 13 punkti un piecas bumbas zem groziem Linardam Jaunzemam.

Mājiniekiem tikai divi spēlētāji pārsniedza desmit punktu atzīmi. 32 punkti, astoņas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles Divainam Mailzam, bet 17 punkti un piecas bumbas zem groziem Fahro Alihodzičam.

Mājinieki ne reizi nebija vadībā, un ventspilnieki metodiski palielināja rezultāta starpību, grupu turnīru pabeidzot bez zaudējumiem.

Spēle varēja arī nenotikt, solidarizējoties ar Albāniju, kurā naktī uz otrdienu notika 6,4 balles spēcīga zemestrīce, izraisot postījumus un cilvēku upurus. Tomēr mačs notika pie gandrīz tukšām tribīnēm.

"Ventspils" basketbolisti iepriekšējā sezonā tika kronēti par Latvijas-Igaunijas līgas čempioniem, bet pašmāju meistarsacīkstēs izcīnīja sudrabu. Tikmēr "Sigal" triumfēja Kosovas čempionātā, pie titula tiekot 14.reizi vēsturē.

Otrā grupas spēlē šodien Nikosijas APOEL ar 68:83 (16:22, 19:17, 18:28, 15:16) piekāpās Baireitas "Medi".

Kurzemnieki C apakšgrupā uzvarējuši visās sešās spēlēs, divreiz pārspējot Vācijas vienību Baireitas "Medi", Kipras klubu Nikosijas APOEL un Prištinas "Sigal". Četras uzvaras svinēja Baireitas vienība, divas - Prištinas basketbolisti, bet bez uzvarām palika Nikosijas klubs.

"Top16" kārtā "Ventspils" spēlēs K grupā, kurā būs arī F grupas uzvarētāji "Kyiv", kuras galvenais treneris ir Ainars Bagatskis, kā arī otrās vietas ieguvēji B grupā Nīderlandes komanda Zvolles "Landstede Hammers" un H grupā - ungāru Kermendas "Egis".

Iepriekšējās trīs sezonas "Ventspils" komanda spēlēja FIBA Čempionu līgā, bet šogad nepārvarēja Eiropas trešā spēcīgākā klubu turnīra kvalifikāciju. 

Šobrīd komandas sastāvu veido Māris Gulbis, Mārcis Vītols, Artūrs Grīnbergs, Kristaps Ķilps, Dāvids Vīksne, Jānis Bērziņš, Ronalds Zaķis, Jānis Kaufmanis, Klāvs Čavars, Linards Jaunzems, kā arī amerikāņu basketbolisti Vess Vašpuns un Raiens Luters. Tāpat komandai uz pārbaudes laiku pievienojies Timotijs Neokartess Šortss II.

Komandu vada galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis, bet viņam asistē Gints Fogels un Gatis Melderis, kā arī fiziskās sagatavošanas treneris Edgars Seredjuks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu