Spānijas policija par futbola spēļu sarunāšanu arestē deviņas personas

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Spānijas policija otrdien par futbola spēļu rezultātu ietekmēšanu valsts pēc spēka otrajā līgā, arestējusi deviņas personas, kuras saistītas ar maijā atklāto lietu.

Maijā izmeklēšanas laikā tika arestēti vairāki pēc spēka otrās līgas futbolisti un klubu amatpersonas, bet otrdien notikušās aizturēšanas esot saistītas ar 2017.gada mačiem. Kāds otrās līgas klubs saviem pretiniekiem esot samaksājis naudu par to, lai tas iekļūtu izslēgšanas spēlēs, kurās būtu iespēja nopelnīt paaugstinājumu uz spēcīgāko čempionātu.

"Lai maksājumam būtu grūtāk izsekot, tas tika veikts skaidrā naudā, to nododot dažādām ar klubu saistītām personām," teikts policijas paziņojumā.

Deviņas arestētās personas tiek apsūdzētas naudas atmazgāšanā, korupcijā un korporatīvo aktīvu ļaunprātīgā izmantošanā. Izmeklēšanā iesaistītājas arī Eiropas policijas aģentūra "Europol", kas gan aizturēto vārdus un viņu pārstāvētos klubus neatklāja.

Policija iepriekš maijā norādīja, ka operācijas "Oikos" izmeklēšanas laikā izdevies pierādīt vismaz trīs spēļu rezultāta ietekmēšanu Spānijas pirmajā, otrajā un arī zemākajās līgās. Hueskas vienība, kas 2018.gadā pirmo reizi tika paaugstināta uz spēcīgāko čempionātu, tā paša gada maijā savā birojā piedzīvoja kratīšanu.

Īsi pēc kratīšanas Hueskas vienība publicēja paziņojumu, kas noraidīja jebkādas nelikumīgās darbības. Šī komanda Spānijas spēcīgākajā čempionātā noturējās tikai vienu gadu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu