Zībarts: Tā ir lielākā uzvara Latvijas sieviešu basketbola klubu vēsturē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Zībarts
Mārtiņš Zībarts Foto: Publicitātes foto

Trešdien basketbola klubs "TTT Rīga" pārsteidza daudzus sporta līdzjutējus, pārspējot zvaigžņoto Jekaterinburgas UGMK ar 89:81. Pēc iespaidīgā panākuma pret pašreizējām Eirolīgas čempionēm "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts neslēpa milzīgo gandarījumu un pacilātību.

"Tā ir lielākā uzvara Latvijas sieviešu basketbola klubu vēsturē kopš neatkarības atgūšanas," panākuma nozīmīgumu novērtēja treneris. "Varam lepoties par meiteņu padarīto darbu un pārliecību, ar kādu viņas izgāja laukumā." Viņš arī norādīja, ka salīdzinājumā ar iepriekšējām Eirolīgas spēlēm tika uzlabota bumbas kustība, ko apliecina 23 rezultatīvas piespēles TTT izpildījumā.

"Mums tagad ir līdere, kas izšķirošajos brīžos spēj izveidot bīstamu situāciju vai pati uzbrukt."

Trenera minētā līdere ir Marina Meibrija, kas TTT pievienojās tikai pagājušās nedēļas nogalē un pret UGMK aizvadīja debijas maču jaunajā komandā. Amerikāņu aizsardze nomainīja savu tautieti Linneju Hārperi. Meibrija pirms tam spēlēja WNBA (Sieviešu Nacionālajā basketbola asociācijā) kluba Losandželosas "Sparks" sastāvā, un pēdējo reizi basketbola maču viņa aizvadīja pirms diviem mēnešiem.

"Četru dienu darbs ar Marinu pilnībā atmaksājās. Viņa satriecoši nospēlēja uzbrukumā. Marina komandai iedeva pārliecību un ticību saviem spēkiem. Viņai ir uzvarētājas gēns un raksturs," jaunpienācējas sniegumu novērtēja Zībarts.

Meibrina šogad absolvēja "Notre Dame" universitāti, ar ko 2018. gadā viņa - esot vienai no komandas līderēm - uzvarēja NCAA (Nacionālās koledžu sporta asociācijas) čempionātā.

Treneris arī izcēla Vanesu Jasu. Zībarts norādīja uz 16 gadus vecās saspēles vadītājas pienesumu komandai svarīgā brīdī, kad elpu uz soliņa atvilka Meibrina. Jasa nepilnās astoņās minūtēs izcēlās ar sešiem gūtiem punktiem, trīs rezultatīvām piespēlēm un vienu pārtvertu bumbu.

Trešās ceturtdaļas noslēgumā TTT galveno treneri izraidīja pēc otrās tehniskās piezīmes, tomēr viņš atzina, ka tā bija taktiska viltība. "Cerēju, ka tiesneši sāks cienīt komandu. Tā ir taktika, ko iemācījos Kurskas "Dynamo", kad strādāju kopā ar vienu no pasaulē labākajiem treneriem - Lukasu Mondelo. Saprotu, ka tas strādā, un tādējādi ieguvām lielāku cieņu komandai - darīju visu, lai izmainītu tiesnešu attieksmi," teica Zībarts.

Nākamo spēli Eirolīgā "TTT Rīga" aizvadīs izbraukumā 4. decembrī pret Orenburgas "Nadežda", savukārt 11. decembrī Elektrum Olimpiskajā centrā Latvijas čempiones cīnīsies pret Venēcijas "Reyer", kur spēlē Anete Šteinberga un Laura Meldere.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu