Rastorgujevam sezonas ievadā piecas kļūdas IBU kausa sprintā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/LETA

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ceturtdien Norvēģijā ieņēma septīto vietu IBU kausa sacensībās desmit kilometru sprintā.

Rastorgujevs ugunslīnijā neaizvēra piecus mērķus, sacensību uzvarētājam Lukasam Fračeram no Vācijas zaudējot vienu minūti un 10,2 sekundes.

Alūksnietis sezonas pirmo sacensību pirmajā šaušanā pieļāva vienu kļūdu, kas deva ceturto vietu, bet otrajā ugunslīnijā, tāpat kā daudzi citi biatlonisti, cīnījās ar vēju un nesašāva vēl četrus mērķus.

Uzvarētājs Fračers bija viens no trim sportistiem, kas noslēpoja tikai vienu soda apli, finišēdams pēc 28 minūtēm un 33,1 sekundes.

Otrās vietas ieguvējs Haralds Lēmerers no Austrijas arī kļūdījās tikai vienu reizi un uzvarētājam zaudēja 5,7 sekundes. Savukārt trešo vietu izcīnīja norvēģis Aleksanders Fjells Annešens, kurš nesašāva trīs mērķus un bija 17,3 sekundes lēnāks par uzvarētāju.

No Latvijas sportistiem vēl Rūdis Balodis kļūdījās trīs reizes un uzvarētājam zaudēja piecas minūtes, kas deva 76.vietu, bet Kirils Matjuhins ar sešām kļūdām atpalika vairāk nekā sešarpus minūtes, finišēdams 95.vietā 112 biatlonistu konkurencē.

Vēlāk 7,5 kilometru sprintā spēkosies dāmas, Latviju pārstāvot māsām Sanitai un Sandrai Buliņām, Jūlijai Matvijenko un Annijai Keitai Sabulei.

Sestdien notiks vēl vienas sacensības sprintā, bet svētdien būs iedzīšana.

Pasaules kausa sezona sāksies jau šajā nedēļas nogalē Estešundā ar jauktajām stafetēm un sprintu. Latvijas komandas sastāvā Pasaules kausa sezonai ir Andrejs Rastorgujevs, Roberts Slotiņš, Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise, Baiba Bendika, Jūlija Matvijenko un Ieva Pūce.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu