KHL rekordists Biļalovs: Iemīlēju Rīgu un "Dinamo" līdzjutējus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Timurs Biļalovs
Timurs Biļalovs Foto: www.ak-bars.ru

Rīgas "Dinamo" komandas bijušais spēlētājs krievu vārtsargs Timurs Biļalovs intervijā portālam "allhockey.ru" atzinis, ka viņam ļoti patika spēlēt Latvijas galvaspilsētas klubā.

Patlaban 24 gadus vecais Biļalovs nesen laboja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) rekordu. Viņš Kazaņas "Ak Bars" sastāvā aizvadīja 316 minūtes un 9 sekundes ilgu "sauso" sēriju, neielaižot nevienus vārtus.

Pagājušajā sezonā Biļalovs pārstāvēja Rīgas "Dinamo", pirmā vārtsarga pozīcijā izkonkurējot Kristeru Gudļevski. Krievijas hokejists 38 spēlēs izcīnīja 15 uzvaras, vidēji ielaida 2,18 vārtus un atvairīja 93% metienu.

Intervijā tika vaicāts, kur Biļalovam izdevies atraisīties un rādīt labu spēli? "Domāju, ka "Dinamo". Sākumā nespēlēju, bet treneri deva iespēju un sāka uzticēties," pagājušo sezonu Rīgas klubā atceras vārtsargs.

"Arī šosezon "Ak Bars" treneri sāka man vairāk uzticēties. Laikam jau šis ir mans labākais posms karjerā," atzina Biļalovs.

Savas karjeras laikā Biļalovs spēlējis trīs KHL klubos - Rīgas "Dinamo", Kazaņas "Ak bars" un Hantimansijskas "Jugra".

Kā profesionālam hokejistam Biļalovam bijusi iespēja pabūt daudzās vietās. Jautāts, kura pilsēta viņam patīk vislabāk?

"Domāju, ka Rīga. Iemīlēju pilsētu un līdzjutējus, pavadīju tur visu sezonu. Žēl, ka nesanāca to labāk iepazīt, bet man patika tur vienkārši pastaigāt," pastāstīja vārtsargs.

Biļalovs šosezon "Ak Bars" rindās 15 mačos izcīnījis 10 uzvaras. Viņš šobrīd ir līgas labākais vārtsargs gan vidēji ielaisto ripu (0,98 vārti), gan atvairīto metienu (96,1%) rādītājos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu