Apskatnieks: Bertāns ir otrs labākais "Wizards" spēlētājs (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Latviešu snaiperis Dāvis Bertāns ir otrs labākais spēlētājs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Vašingtonas "Wizards", tā uzskata NBC Sports apskatnieks Maiks Deprisko.

Viņš norāda, ka komandas līderis un neapšaubāmi labākais spēlētājs "Wizards" sastāvā ir Bredlijs Bīls, kurš ar vidēji mačā gūtiem 28,9 punktiem šobrīd ir līgas ceturtais rezultatīvākais spēlētājs. 

"Kāds uzskata, ka komandas otrais labākais spēlētājs ir Tomass Braients, vēl kāds, ka Rui Hačimura, bet es saku, ka tas ir Dāvis Bertāns. Statistika gan tam īsti neatbilst, bet par to ir jāpārliecinās ar savām acīm," raksta Deprisko.

Deprisko uzskata, ka Bertānam ir liela ietekme "Wizards" uzbrukumā. Īpaši pēdējā laikā viņam tiek pievērsta liela uzmanība aiz tālmetiena līnijas, kas atraisa brīvākas rokas partneriem. Tāpat apskatnieks vērš uzmanību tam, ka Bertāna spēja uzbrukt no no tālās distances ir vislabākā komandā un ļoti labi iekļaujas "pick and roll" izspēlēs, veidojot iespējas saviem komandas biedriem. 

Bertāns ir izpelnījies arī "Wizards" galvenā trenera Skota Brūka simpātijas. 

Tāpat Deprisko norāda, ka pēc šīs sezonas, kad Bertānam noslēgsies līgumsaistības, viņš brīvo aģentu tirgū būs pieprasīts spēlētājs. 

27 gadus vecais Bertāns šosezon vidēji mačā guvis 13,3 punktus (trešais labākais rādītājs komandā), izcīnījis 4,6 atlēkušās bumbas un veicis 1,8 rezultatīvas piespēles partneriem. 

Bertānam "Wizards" rindās ir trešais lielākais spēlēs laiks, turklāt viņš ne reizi šosezon laukumā nav devies starta pieciniekā. Tālmetienus viņš realizējis ar 44,3% precizitāti. 

Pēdējās sešās spēlēs pēc kārtas Bertāns iemetis vismaz 12 punktus. Šajos mačos viņš kopā iemetis 26 trīspunktu metienus.  

Individuāli Bertānam šī ir veiksmīgākā sezona viņa karjerā NBA

Iepriekš sarūgtinājumu par Bertāna zaudēšanu starpsezonā neslēpa Sanantonio "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs. 

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu