Čempionvienībai "Riga" pievienojies uzbrucējs no Islandes

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Proņins ("Riga FC" ģenerāldirektors) un Stefans Ļubičičs
Aleksandrs Proņins ("Riga FC" ģenerāldirektors) un Stefans Ļubičičs Foto: Riga Football Club/Facebook

Latvijas čempione futbolā "Riga" pirms 2020.gada sezonas parakstījusi līgumu ar 196 centimetrus garo Islandes centra uzbrucēju Stefanu Ļubičiču, informē klubs.

Futbolists vairākus gadus attīstījis savu meistarību Anglijas klubā Braitonas un Havas "Albion", kā arī pārstāvējis visu vecumu Islandes jauniešu izlases.

Ļubičičs ir dzimis 1995.gada 5.oktobrī. Pirmos soļus profesionālajā futbolā Ļubičičs spēra Islandes kluba "Keflavik" sastāvā. Tieši šīs komandas sastāvā 2015.gadā nepilnu 16 gadu vecumā Stefans debitēja Islandes spēcīgākajā čempionātā, trīs reizes dodoties uz maiņu un kopumā nospēlējot 88 minūtes.

Par augumā raženo futbolistu bija interese no vairākiem Eiropas futbola klubiem, un 2016.gadā vēl 16 gadu vecumā Ļubičičs pārcēlās uz Anglijas kluba "Albion" sistēmu. Pirmajā sezonā Ļubičičs spēlēja Anglijas U-18 premjerlīgā, kur Braitonas un Havas komandas sastāvā piedalījās 17 spēlēs, četras sāka pamatsastāvā un guva divus vārtus.

Nākamajā gadā Ļubičičs jau aizvien labāk iejutās Anglijā un kļuva par savas U-18 komandas līderi. Šī vecuma premjerlīgā Ļubičičs 18 spēlēs izcēlās ar desmit vārtu guvumiem un vienu brīdinājumu. 2018./2019.gada sezonā Ļubičičs sešas spēles nospēlēja "Albion" U-23 komandā premjerlīgas dublieru čempionātā, bet īsus nogriežņus pavadīja citās zemāku līgu Anglijas komandās.

2019.gada vasarā Ļubičičs atgriezās Islandē, kur pievienojās vietējā čempionāta klubam "Grindavik". Islandes spēcīgākajā čempionātā Ļubičičs paspēja piedalīties astoņās spēlēs, gūt vienus vārtus un nopelnīt vienu brīdinājumu. Islande gan bija īslaicīga pieturvieta talantīgajam centra uzbrucējam. Novembra sākumā Ļubičičs uz pārbaudes laiku pievienojās "Riga" turnīrā Kipras pilsētā Pafā, kur uzvarā (4:1) pret vietējo "Pafos" izcēlās ar vieniem vārtiem.

Ļubičičs ir pārstāvējis Islandes U-17, U-19 un U-21 izlases. U-17 izlasē astoņos mačos Ļubičičs guva vienus vārtus, U-19 izlases rindās uzbrucējs aizvadīja piecas spēles un guva trīs vārtus, savukārt U-21 sastāvā Ļubičiča kontā četri mači.

"Riga" aizvadītajā sezonā triumfēja Latvijas meistarsacīkstēs un nākamajā sezonā spēlēs UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu