"Wizards" ziņo, ka Bertāns paveicis ko nebijušu NBA vēsturē (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: EPA/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Vašingtonas "Wizards" ziņo, ka latvietis Dāvis Bertāns sasniedzis statistikas rādītāju, kas līdz šim līgas vēsturē nevienam "soliņa spēlētājam" nebija izdevies.

"Wizards" sociālo tīklu kontos tiek ziņots, ka Bertāns kļuvis par pirmo spēlētāju NBA vēsturē, kurš savas komandas pirmajos 15 mačos trāpījis vismaz 50 tālmetienus, spēlēs iesaistoties no rezervistu soliņa, nevis laukumā ejot starta pieciniekā.

27 gadus vecais Bertāns šosezon "Wizards" komandas rindās nu jau ir piedalījies 16 mačos, trāpīdams 54 no 122 izpildītajiem tālmetieniem.

Bertāns vidēji mačā guvis 13,3 punktus, kas ir trešais labākais rādītājs Vašingtonas komandā. Tālmetienus viņš realizējis ar 44,3% precizitāti. 

Pēdējās sešās spēlēs pēc kārtas Bertāns iemetis vismaz 12 punktus. Katrā no šīm spēlēm viņš realizējis vismaz trīs tālmetienus, kopā trāpot 26 trejačus.

Individuāli Bertānam šī ir veiksmīgākā sezona viņa karjerā NBA. 

Bertānam ir spēkā līgums uz šo sezonu par 7 miljonu ASV dolāru atalgojumu. Pēc šīs sezonas viņš var kļūt par brīvo aģentu un izskatīt citu komandu piedāvājumus.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu