Bokseris pirms cīņas svara limitu pārsniedza tik daudz, ka varēja cīnīties trīs kategorijas augstāk (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Andress Gutjerezs
Andress Gutjerezs Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Sestdienas naktī Lasvegasā bokseris Oskars Valdess izcīnīja uzvaru pār Adamu Lopesu svara kategorijā līdz 59 kilogramiem. Tiesa, Valdesa oriģinālais pretinieks bija Andress Gutjerezs, kurš tika diskvalificēts no potenciālās cīņas par visnotaļ neprofesionālu un necienīgu gājienu, vēsta BBC.

Kā ierasts jebkurā cīņas sporta veidā, bokseriem pirms cīņas bija jānosveras, lai organizatori pārliecinātos, ka sportisti iekļaujas noteiktajā svara limitā. Cīņa starp Valdesu un Gutjerezu bija paredzēta svara kategorijā līdz 130 mārciņām (59 kilogramiem). Kad uz svariem kāpa Gutjerezs pārsteigti bija pat cīņu vakara organizatori.

Gutjereza svars bija 141 viena mārciņa (64,95 kilogrami), kas nozīmēja, ka viņš nebija spējigs kvalificēties ne tikai šai svara kategorijai, bet bokseris būtu par smagu arī lai sacenstos nākošajās divās divīzijās.

Cīņas sportā mēdz gadīties situācijas, kad sportisti pirms svēršanās nepieciešamo svara limitu pārsniedz par dažiem simtiem gramu, bet tas nav nekas tāds, ko nevar izlabot dažu stundu laikā. Gutjereza profesionalitātes trūkums pārsteidza pat cīņu vakara promoteri Bobu Arumu.

"Mēs viņu izmetām ārā no hoteļa. Esmu redzējis, ka puiši uz svēršanos ierodas, būdami divas vai trīs mārciņas par smagu. Bet atnākt uz svēršanos, zinot, ka tu esi 11 mārciņas (4,98 kilogrami) par smagu, ir necieņa. Es ko tādu vēl nebiju redzējis," izteicās Arums.

Video: Valdesa - Gutjereza pirms cīņas svēršanās

Arī WBC prezidents Maurisio Sulaimans kritizēja meksikāņu bokseri. "Šī acīmredzami ir bīstama svara nomešanas taktika. Mēs šo atgadījumu izmeklēsim līdz sīkākajai detaļai."

Pirms cīņas savu sašutumu neslēpa arī Valdess. "Es smagi trenējos trīs mēnešus un upurēju daudz, lai sagatavotos šai cīņai. Esmu ļoti vīlies Andresā."

Andress Gutjerezs savā karjerā ir aizvadījis 41 cīņas, no kurām uzvaru meksikānim ir izdevies izcīnīt 38. Boksera kontā ir arī divi zaudējumi un viens neizšķirts.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu