Kurucs un Pasečņiks rezultatīvi NBA G līgas spēlēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: Long Island Nets/Facebook

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs svētdien atzīmējās ar 16 punktiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) attīstības līgas jeb G līgas spēlē, kamēr Anžejs Pasečņiks guva 13 punktus, viņu pārstāvētajām komandām svinot uzvaras.

Kuruca pārstāvētā Longailendas "Nets" viesos ar 114:116 (25:43, 28:23, 33:25, 28:25) piekāpās Bostonas "Celtics" fārmklubam Meinas "Red Claws".

Kurucs laukumā pabija 31 minūti, šajā laikā grozā raidot četrus no pieciem divpunktu metieniem, divus no septiņiem tālmetieniem un savu vienīgo "sodiņu" (atkarībā no pārkāpuma, G līgā soda metieniem ir atšķirīga vērtība).

Tāpat viņš izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, veica četras rezultatīvas piespēles, pārtvēra trīs bumbas, bloķēja vienu metienu, pieļāva vienu kļūdu un divas reizes pārkāpa noteikumus. Longailendas komanda ar Kurucu sastāvā iemeta par septiņiem punktiem vairāk nekā 

"Nets" komandā 25 punktus guva Henrijs Elensons, bet pretiniekiem 24 punkti bija Jantem Meitenem.

Longailendas vienība ar vienu uzvaru astoņās spēlēs ieņem 14.vietu Austrumu konferencē.

Kurucs šajā sezonā laukumā bijis desmit NBA cīņās, kurās vidēji nospēlējis 9,9 minūtes, guvis 2,3 punktus un izcīnījis 2,2 atlēkušās bumbas. Latvietis pēdējās četrās NBA spēlēs, kurās piedalījies, ne reizi laukumā nav pavadījis vairāk par deviņām minūtēm.

Savukārt Pasečņika pārstāvētā Vašingtonas "Capital City Go-Go" mājās ar rezultātu 123:117 (30:26, 37:26, 26:34, 30:31) uzveica Šarlotas "Hornets" fārmklubu Grīnsboro "Swarm".

Pasečņiks laukumā pavadītajās 23 minūtēs realizēja sešus no septiņiem divpunktu metieniem un vienu no četriem tālmetieniem.

Viņa kontā bija arī piecas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viens bloķēts metiens, divas kļūdas un viena piezīme. Vašingtonas komanda ar Pasečņiku laukumā iemeta par 20 punktiem vairāk, nekā ielaida, kas bija dalīts labākais rezultāts.

Vašingtonas vienībā ar 25 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Džeilens Džounss.

"Capital City Go-Go" ar piecām uzvarām deviņos dueļos Austrumu konferencē ieņem sesto vietu.

Pasečņiks ar "Wizards" noslēdza "Exhibit 10" tipa līgumu, kas paredz, ka viņš saņems minimālo atalgojumu. Tāpat basketbolists bonusos var nopelnīt līdz pat 50 000 ASV dolāru (45 000 eiro). Šī tipa līgums NBA komandām savā sistēmā ļauj paturēt vairāk spēlētāju nekā atļauts pieteikt līgas spēlēm. Tāpat tas nākotnē var pārkvalificēties par pilnvērtīgu NBA līgumu.

"Exhibit 10" tipa līgumu var noslēgt tikai tās NBA komandas, kuru fārmklubi spēlē attīstība līgā. Viens NBA klubs vienlaicīgi drīkst noslēgt ne vairāk kā sešus "Exhibit 10" tipa līgumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu