WADA atklāj, ka Maskavas laboratorija manipulējusi ar datiem vēl šī gada ievadā (5)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Krievijas Olimpiskās komitejas ēka.
Krievijas Olimpiskās komitejas ēka. Foto: EPA/Scanpix

Manipulācijas ar Maskavas Antidopinga laboratorijas datiem notikušas līdz par 2019.gada janvārim, publiski paudusi Pasaules Antidopinga aģentūru (WADA).

Kā ziņo aģentūra TASS, WADA konstatējusi, ka manipulācija ar Maskavas laboratorijas datiem aktīvi notikusi 2016. un 2017. gadā.

Pēdējās izmaiņas vai datu dzēšana esot notikusi 2018. gada decembrī un šī gada janvārī. To WADA pārstāvji atklājuši brīdī, kad konkrētie dati tikuši kopēti viņu datu bāzē.

Dati bija īpaši programmēti tā, lai radītu iespaidu, ka nav mainīti vai ietekmēti.

Kādreizējais Maskavas Antidopinga laboratorijas vadītājs Grigorijs Rodčenkovs novembra beigās publiski aicināja Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK) ņemt vērā WADA ieteikumus par četru gadu diskvalifikācijas piešķiršanu Krievijai.

Novembra sākumā pašreizējais RUSADA vadītājs Jurijs Ganuss atklāja, ka izmaiņas datos ir tik lielas un specifiskas, ka tās grūti nodēvēt par tehnisku kļūmi. Ganuss norādīja, ka RUSADA bijusi upuris ārējiem spēkiem un vainoja vairākas Krievijas amatpersonas par neatbildīgu un destruktīvu rīcību.

WADA Izpildkomitejas locekļi 9.decembrī tiksies, lai spriestu par Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) tālāko nākotni.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu