Kalniņš: Piekritu minimālajam līgumam ar Rīgas "Dinamo". Viss sanāca neslikti

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Kalniņš
Jānis Kalniņš Foto: www.jokerit.com

Hokeja vārtsargs Jānis Kalniņš savulaik Rīgas "Dinamo" komandā spēlējis par minimālo atalgojumu, taču Latvijas klubā pavadītais laiks palīdzējis turpināt augšupeju karjerā.

Kalniņš otro sezonu pārstāv spēcīgo Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Helsinku "Jokerit" no Somijas, bet pirms tam viņš divas sezonas pavadīja Rīgas "Dinamo".

Pašlaik 27 gadus vecais vārtsargs savā karjerā piedzīvojis strauju augšupeju. Vēl pirms nepilniem četriem gadiem viņš spēlēja Ungārijā, kas nav pasaulē zināma kā zeme, kurā hokeju spēlētu augstā līmenī.

Intervijā portālam "sport24.ru" hokejists pastāstījis par pavadīto laiku Rīgas "Dinamo" komandā. 

"Tolaik klubā nebija sevišķi laba finansiālā situācija. Viņi vairs nevarēja atļauties Mikaelu Telkvistu (zviedru vārtsargs). Jakubs Sedlāčeks (čehu vārtsargs) un Telkvists iepriekš bija aizņēmuši lielu daļu budžeta," sacīja Kalniņš.

"Piekritu spēlēt par minimālo kontraktu. Gribēju pamēģināt. Un viss sanāca neslikti," teica latviešu vārtsargs.

Rīgas "Dinamo" komandas vadība Kalniņam bija norādījusi, ka viņš spēlēs katru piekto līdz septīto spēli, taču viņš ieguva pirmā vārtsarga lomu.

"Pat nedomāju, ka kļūšu par pirmo numuru. Komandai sezonas sākums nebija sevišķi labs. Pirmajos mačos nespēlēju, bet tad mani ielika vārtos spēlē pret, man šķiet, Novokuzņecku ("Metallurg"). Mēs uzvarējām," atceras Kalniņš.

"Treneri man uzticējās un ieraudzīja, ka varu spēlēt. Sezonas otrajā pusē jau spēlēju daudz vairāk," piebilda vārtsargs.

Kalniņš šosezon "Jokerit" rindās piedalījies 24 spēlēs, izcīnījis 15 uzvaras, vidēji ielaidis 1,91 ripu un atvairījis 93,0% pretinieku metienu.

Latviešu vārtsargs pārliecinoši izkonkurējis Somijas pieredzējušo hokejistu Anti Niemi, kurš 10 spēlēs izcīnījis tikai vienu uzvaru, vidēji mačā ielaižot 3,48 ripas.

Patlaban 36 gadus vecais Niemi izcīnīja Stenlija kausu 2010. gadā, pārstāvot Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Čikāgas "Blackhawks". Viņš vēl pagājušajā sezonā aizvadīja 17 spēles pasaules spēcīgākajā hokeja līgā.

Kalniņš šogad martā video intervijā TVNET studijā atklāja, ka viņa līgumā ar "Jokerit" ir iestrādāts punkts, kas Somijas klubam pēc sezonas neļauj likt šķēršļus, ja hokejists izlemtu pārcelties uz Ziemeļameriku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu