Kipčoge apņēmības pilns Tokijā aizstāvēt savu olimpiskā čempiona titulu maratonā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/LETA

Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējējs Eliuds Kipčoge nākamgad gatavs aizstāvēt olimpiskā čempiona titulu maratonā, ja tiks iekļauts komandas sastāvā, intervijā "Reuters" atklāja sportists.

Tokijas olimpisko spēļu maratona sacensības norisināsies Saporo, lai izvairītos no Japānas galvaspilsētā prognozētās svelmes.

"Olimpiskās spēles ir man prātā. Ticu, ka tajā brīdī būšu uz starta līnijas," pauda 35 gadus vecais Kipčoge.

Viņš uzvarējis 11 no 12 oficiālajiem maratoniem, kuros piedalījies, arī 2016.gada olimpisko spēļu sacensībās.

Kipčoge 12.oktobrī Vīnē speciāli sarīkotā skrējienā kļuva par pirmo cilvēku pasaulē, kurš maratona distanci veicis ātrāk par maģisko divu stundu robežu, pieveikdams 42,195 kilometrus garo distanci vienā stundā 59 minūtēs un 40,2 sekundēs.

Skrējiens notika speciālos apstākļos, tāpēc viņa rezultāts netika ratificēts kā pasaules rekords. Tiesa, Kipčogem tāpat pieder pasaules rekords, kas ir divas stundas viena minūte un 39 sekundes.

Kenijietis gan saskāries ar kritiku - viņa un tautietes Brigidas Kosgei rekordi tiek apšaubīti, jo kenijieši izmantojuši "Nike" apavu prototipu, kas palīdzot par 4-5% taupīt enerģiju.

"Pasaulē viss attīstās un attīstība iet roku rokā ar tehnoloģijām. Tā nav liela priekšrocība, tā nav raķešu zinātne apavu nozarē. Apavi palīdz atjaunoties sportistiem, jo īpaši pēc maratona. Galu galā, tie ir normāli apavi, un cilvēks ir tas, kurš uzsāk skrējienu," komentēja Kipčoge.

Tokijas olimpiskās spēles norisināsies no 24.jūlija līdz 9.augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu