K.Zirnis veicis pārrunas par AHL kluba trenēšanu

CopyDraugiem X Whatsapp
Kārlis Zirnis
Kārlis Zirnis Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Latvijas U-20 hokeja izlases galvenais treneris Kārlis Zirnis veicis pārrunas par iespējamo pievienošanos kāda Amerikas Hokeja līgas (AHL) kluba treneru korpusam, speciālists atklāja sarunā ar TVNET.

Zirnis jau otro sezonu ir Aļaskas Universitātes hokeja komandas "Fairbanks" galvenā trenera palīgs, bet iepriekš trenējis dažādu ASV junioru līgu vienības.

2014.gadā Zirnis bija ļoti tuvu tam, lai kļūtu par vienu no Teda Nolana palīgiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Bufalo "Sabres", taču komandas vadība nepiekrita viņa iekļaušanai treneru štābā.

Sarunā ar TVNET Zirnis atklāja, ka karjeras turpinājumā labprāt spertu soli uz priekšu, strādājot kādā profesionālā klubā. Pagaidām piedāvājumus esot izteikuši Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) klubi, bet pārrunas notikušas arī ar AHL komandām.

"Ir bijuši piedāvājumi kļūt par ECHL klubu galveno treneri, bet paliku koledžā, jo tas šķita labākais variants. Arī finansiāli izdevīgāk. Bija pārrunas ar AHL komandām, kur piedāvāja galvenā trenera palīga amatu. Pagaidām gan bijušas tikai intervijas, bez konkrēta piedāvājuma. Redzēsim, kas būs pēc šīs sezonas. Lēnām cenšos virzīties uz priekšu," pastāstīja treneris Zirnis.

Par hokeja treneri Zirnis regulāri strādā kopš 2011./2012. gada sezonas. Pirms tam viņš vienu sezonu strādāja arī par spēlētāju atlases speciālistu jeb skautu, kā arī vairākus gadus pēc klubu sezonas bija Latvijas izlases video treneris.

Zirnis skaidro, ka arī būt koledžas komandas trenerim nav nemaz tik vienkārši. Pirmkārt, Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA) pa treneri drīkst strādāt tikai tie, kuriem ir augstākā izglītība.

Viņam darbu Amerikā atrast ir daudz vieglāk, jo kabatā ir gan Latvijas, gan ASV pase. Par ASV pilsoni Zirnis kļuva pēc kāzām ar sievu, kura ir amerikāniete.

Vaicāts, vai viņš varētu izskatīt piedāvājumu augstākā līmenī atkal strādāt par skautu vai video treneri, Zirnis uzsver, ka primāri vēlas palikt trenera arodā.

"Pirms pāris gadiem nopietni apsvēru domu strādāt par video trenera palīgu diezgan augstā līmenī, bet finansiālie nosacījumi nebija tie labākie. Trenera amatā varēju nopelnīt vairāk. Man ģimenei jānodrošina maize uz galda, tāpēc izvēlējos turpināt trenēt. Arī savu tālāko nākotni saistu ar trenera darbu," pauda Zirnis.

Zirņa vadītā Latvijas U-20 hokeja izlase ceturtdien dodas uz Baltkrieviju, kur no 9. līdz 15. decembrim norisināsies pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrs.

Pasaules čempionātā mūsējie spēkosies ar Dānijas, Slovēnijas, Austrijas, Norvēģijas un Baltkrievijas vienaudžiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu