Bļugera komandas biedrs Hērnkvists guvis nopietnu traumu

CopyDraugiem X Whatsapp
Patriks Hērnkvists (no kreisās).
Patriks Hērnkvists (no kreisās). Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Pitsburgas "Penguins" rindās ķermeņa lejasdaļas savainojuma dēļ ilgāku laiku nebūs redzams Zviedrijas hokejists Patriks Hērnkvists.

Hokejists traumu guva pirmdienas treniņā, kad tika iespēlēts pirmajā maiņā kopā ar Jevgēņiju Malkinu un Džeiku Gencelu. Viņa lomu šajā virknējumā ieņēma Dominiks Simons.

"Penguins" trešdien paredzēta cīņa ar pašreizējo čempioni Sentluisas "Blues", bet šajā spēlē bez Hērnkvista ierindā nebūs arī Braiens Rasts, kuram arī ir ķermeņa lejasdaļas savainojums.

"Šādā situācijā tev atliek tikai smaidīt," teica uzbrucējs Džeiks Makāns. "Mums pietiek rezervistu šajā komandā. Šeit ir vairāki spēcīgi līderi, kuri var pavilkt komandu uz augšu. Katru vakaru sastāvā ir kāds jauns spēlētājs. Reizēm traumas tevi piemeklē, es to saprotu."

Rasts pirms pagājušajā nedēļās gūtas traumas Pitsburgas komandā spēlēja pirmajā virknējumā un 14 spēlēs izcēlās ar deviņiem gūtiem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm. Tikmēr Hērnkvists 20 spēlēs iekrāja sešus vārtus un piecas rezultatīvas piespēles. 

Rasts iepriekš ķermeņa augšdaļas traumas dēļ izlaida pirmās 11 sezonas spēles, bet Hērnkvists laukumā savainojuma dēļ nebija redzams no 2. līdz 21.novembrim.

Šie nav vienīgie "Penguins" traumētie hokejisti. No muskuļu operācijām šobrīd atgūstas vienības kapteinis Sidnijs Krosbijs un uzbrucējs Niks Bjugstads. Potītes operāciju pārcietis Brians Dumolēns, kurš spēles nevarēs aizvadīt aptuveni astoņas nedēļas.

Savukārt pirmo treniņu pēc savainojuma aizvadīja Džastins Šulcs, kurš pagaidām nēsā "bezkontakta" kreklu, lai veiksmīgāk atgrieztos sportiskajā formā. "Vienkārši mēģinu pēc iespējas ātrāk atgriezties laukumā. Domāju, ka esmu ļoti tuvu tam, jo pagaidām apsteidzu plānoto atlabšanas grafiku."

"Pingvīnu" savainoto spēlētāju sarakstā šīs sezonas 27 spēlēs jau pabijuši Krosbijs, Malkins, Kriss Letangs, Rasts, Hērnkvists, Alekss Galčeņjaks, Dumolēns, Šulcs, Makāns un Bjugstads.

Domājams, ka Pitsburgas vienība manāmi jutīs Hērnkvista neesamību laukumā, jo zviedrs regulāri demonstrē aktīvu spēli cīņā par ripu, kā arī regulāri ir vārtu priekšā, lai nosegtu redzamību pretinieku vārtu vīram.

Tāpat gūtās traumas pavērs iespējas Teodoram Bļugeram izkarot vietu vadošajos virknējumos.

"Penguins" ar 32 punktiem 27 spēlēs Austrumu konferencē ieņem sesto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu