"VEF Rīga" Čempionu līgas mača galotnē zaudē "Ņižņij Novgorod" komandai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristjans Krajina
Kristjans Krajina Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas čempione basketbolā "VEF Rīga" trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra septītajā mačā viesos ar rezultātu 78:80 (16:21, 21:20, 32:20, 9:19) piekāpās Krievijas klubam "Ņižņij Novgorod", pirmo apli noslēdzot ar zaudējumu.

"VEF Rīga" rindās ar 21 punktu un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Lesters Medfords, 16 punkti bija Artūram Kurucam, bet 11 punktus guva Kristijans Krajina. Vēl Aleksandrs Madsens atzīmējās ar deviņām atlēkušajām bumbām un trim bloķētiem metieniem.

Tikmēr pretiniekiem 26 punkti un 12 atlēkušās bumbas bija Derlinam Vilisam, bet 22 punktus guva Brendons Brauns, četrus no tiem iemezdams pēdējā minūtē.

Viesus jau spēles pirmajā minūtē vadībā ar tālmetienu izvirzīja Artūrs Kurucs, bet cīņas turpinājums bija līdzīgs, pirmās ceturtdaļas galotnē pretiniekiem iegūstot nelielu pārsvaru - 21:16. Otrā nogriežņa ievadā rīdzinieki ar pāris tālmetieniem samazināja pretinieku pārsvaru, bet ceturkšņa viducī pārņēma vadību (36:32). Tiesa, pēdējos deviņus punktus puslaikā guva Ņižņijnovgorodas basketbolisti, kuri pārtraukumā devās ar +4 (41:37).

Otrā puslaika pirmajās minūtēs laukuma saimnieki ātri iekrāja deviņu punktu pārsvaru, taču "VEF Rīga" ar Kuruca un Lestera Medforda gādību veica izrāvienu 11:2 un izlīdzināja rezultātu (50:50). Trešās ceturtdaļas otrajā pusē ar pāris tālmetieniem izcēlās Ksavjers Teimss, rīdziniekiem iekrājot astoņu punktu handikapu (69:61).

Trešās ceturtdaļas pirmajās piecās minūtēs Rīgas basketbolisti realizēja tikai vienu metienu no spēles, kas pretiniekiem ļāva izlīdzināt rezultātu un vēlāk arī pārņemt vadību - 74:72. Kurucs ar vēl vienu "trejaci" atguva vadību, bet turpinājumā cīņa turpinājās punkts punktā, minūti pirms pamatlaika tablo vēstot neizšķirtu 76:76.

Pēdējā minūtē Brendons Brauns realizēja divus sarežģītus metienus, uz kuriem Medfords atbildēja ar precīziem "sodiņiem", tādējādi rezultāts sešas sekundes pirms finālsvilpes bija 80:78 mājinieku labā. "VEF Rīga" pēdējā uzbrukumā lāga nespēja noturēt bumbu, kā rezultātā Kristijanam Krajinam pēdējā sekundē bija jāmet ļoti sarežģīts metiens, kas savu mērķi nesasniedza. 

Rīdzinieki turnīru sāka ar uzvaru, bet nākamajās sešās spēlēs cietuši zaudējumus. Daži no dueļiem bija gana līdzīgi, taču soliņa garums un kļūdas liedza izcīnīt uzvaru. Savukārt Ņižņijnovgorodas komanda Čempionu līgā bija cietusi divas neveiksmes pēc kārtas, bet visu turnīru ietvaros tai bija sešu zaudējumu sērija.

C apakšgrupā vadībā ar septiņām uzvarām septiņās spēlēs ir Tenerifes "Iberostar" komanda, otrā ar pieciem panākumiem ir Nimburkas ERA, bet četras uzvaras svinējušas Bambergas "Brose", "Ņižņij Novgorod" un Peristeri "Winmasters" komandas. Divreiz uzvaras sešos dueļos izcīnījusi "Gaziantep", viens panākums ir "VEF Rīga" vienībai, bet sešas neveiksmes piedzīvojusi Baras "Mornar" vienība.

Ar 11 uzvarām 11 spēlēs "VEF Rīga" ir Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas vicelīdere, bet "Ņižņij Novgorod" ar trīs panākumiem astoņos dueļos ieņem desmito vietu Vienotajā līgā. Iepriekšējā sezonā Krievijas komanda Vienotajā līgā ieņēma astoto pozīciju.

Abas komandas šogad divreiz tikās Vienotās līgas turnīrā un abos mačos uzvarēja Ņižņijnovgorodas basketbolisti.

"VEF Rīga" Vecā kontinenta klubu turnīros iepriekšējo reizi piedalījās 2014./2015.gada sezonā, kad spēlēja ULEB Eirokausā, un šajā turnīrā debitē.

Čempionu līgas turnīrā tiek aizvadīta ceturtā sezona, un iepriekš no Latvijas šajās sacensībās piedalījusies tikai "Ventspils" vienība. Tikai pirmajā gadā ventspilnieki iekļuva izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, nākamajās divās sezonās grupā ierindojoties attiecīgi piektajā un sestajā vietā un turpinot cīņu FIBA Eiropas kausā.

Šogad četrās grupās spēlēs pa astoņām komandām, no kurām četras labākās iekļūs nākamajā kārtā, bet katras grupas četrām pēdējām vienībām turnīrs būs beidzies.

Aizvadītajā sezonā par FIBA Čempionu līgas uzvarētāju kļuva Itālijas klubs Boloņas "Segafredo Virtus".

"VEF Rīga" komandā startam FIBA Čempionu līgā pieteikti: Jānis Blūms, Artūrs Kurucs, Kristaps Mediss, Roberts Freimanis, Oskars Hlebovickis, Viktors Iļjins, Verners Kohs un Roberts Stumbris, kā arī amerikāņu basketbolists Lesters Medfords, soms Aleksanders Madsens un horvāts Kristijans Krajina. Uz pārbaudes laiku pievienojies 28 gadus vecais amerikāņu saspēles vadītājs Havjērs Temss.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu