Krievijas premjerministrs publiski atzinis, ka dopings valstī ir problēma (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Krievijas premjers Dmitrijs Medvedevs.
Krievijas premjers Dmitrijs Medvedevs. Foto: AFP/LETA

Krievijas Federācijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs ceturtdien publiski atzinis, ka antidopinga noteikumu pārkāpšana valsts sporta nozarē ir problēma, vēsta šīs valsts mediji.

Medvedevs izteicies, ka bargāk būtu jāsoda tie atlēti, kuri lieto sportā aizliegtās vielas.

"Jā, dopings pie mums ir problēma. Protams, saukļu līmenī tas tiek nosodīts, bet ikdienas darbā pieļauts. Tā ir sportista paša atbildība. Viņam ir jāizlemj, vai piekrist šādam nelegālam solim," aģentūrai "RIA Novosti" klāstījis Medvedevs. "Jāievieš stingrāki sodi pret sportistiem, kuri apzināti lieto dopingu. Tāpat jāsoda arī viņus uzraugošie ārsti."

Krievija jau kopš 2014.gada Soču ziemas olimpiskajā spēlēm regulāri saskaras ar dažādu pasaules sporta un antidopinga organizāciju sankcijām. Vairākos starptautiskos izmeklējumos pierādīts, ka Krievijā ilgstoši darbojusies valsts augstāko institūciju atbalstīta dopinga lietošanas sistēma.

Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) Atbilstības pārbaudes komiteja (CRC) rosina izslēgt Krieviju no starptautiskās sporta aprites uz četriem gadiem. Šāds ierosinājums iekļauts CRC vadītāja Džonatana Teilora ziņojumā. 

CRC ieteikusi WADA diskvalificēt Krieviju no pasaules sporta notikumiem uz četriem gadiem par pozitīvo dopinga analīžu rezultātu dzēšanu no dopinga apkarotājiem iesniegtajām datu bāzēm.

Ja šādas sankcijas tiks pieņemtas, Krievijas atlēti nestartēs ne tikai nākamā gada Tokijas olimpiskajās spēlēs, ne 2022. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā futbolā, ne arī virknē citu lielo sporta sarīkojumu.

Ziņojumā arī esot aicināts aizliegt Krievijas valdības amatpersonām apmeklēt sporta pasākumus un četrus gadus aizliegt valstij uzņemt, rīkot starptautiska mēroga sporta pasākumus vai tajos piedalīties.

Galalēmums par soda mēriem tiek gaidīts 9. decembrī gaidāmajā Izpildkomitejas (ExCo) sēdē Parīzē. Tiek sagaidīts, ka šīs rekomendācijas tiks apstiprinātas. Tomēr jebkādu WADA lēmumu varēs pārsūdzēt Sporta arbitrāžas tiesā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu