Leikplesidā startēs bobsleja Pasaules kausa izcīņas sezona

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas bobslejisti
Latvijas bobslejisti Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Leikplesidas trasē (ASV) piektdien notiks bobsleja Pasaules kausa (PK) izcīņas sezonas pirmais posms, kurā paredzēts starts arī Latvijas pilotu Oskara Ķibermaņa un Ralfa Bērziņa vadītajām divnieku ekipāžām.

PK izcīņā šosezon paredzēti astoņi posmi, pirmie divi no tiem risināsies Leikplesidas trasē. Šonedēļ būs divi mači bobsleja divniekiem, bet nākamnedēļ divi mači četriniekiem. Gan šonedēļ, gan nākamnedēļ startēs arī skeletonisti.

Sestdien plkst. 22.00 pēc Latvijas laika sāksies vīriešu bobsleja divnieku sacensības. Svētdien plkst. 16.00 startēs skeletonisti brāļi Martins un Tomass Dukuri, bet plkst. 22.00 sāksies otrā posma sacensības bobslejā divniekiem.

Leikplesidas divi etapi šosezon būs vienīgie posmi Ziemeļamerikā, jo turpinājums paredzēts Eiropā - Vinterberga (Vācija), Laplaņa (Francija), Īglsa (Austrija), Kēnigszē (Vācija), Sanktmorica (Šveice) un Sigulda (Latvija).

Siguldā no 14. līdz 16. februārim būs PK sezonas pēdējais posms, kas vienlaicīgi būs arī Eiropas čempionāts bobslejā divniekiem un skeletonā, turklāt mūsējiem tiks svinīgi pasniegtas Soču ziemas olimpisko spēļu zelta medaļas bobslejā četriniekos un vēl bronza bobslejā divniekos.

Uzreiz pēc gadu mijas no 3. līdz 5. janvārim Vinterbergas posmā vienlaikus būs arī Eiropas čempionāts bobslejā četrinieku ekipāžām.

Leikplesidas trasē pirmajos treniņbraucienos labākos rezultātus uzrādīja brāļi Dukuri, katrs uzvarot pa vienam braucienam.

Savukārt bobsleja pirmajos treniņbraucienos Ķibermanis uzrādīja 9. un 8. rezultātu, tikmēr nomināli otrais pilots Bērziņš bija 16. un 17. vietā.

Treniņbraucienu otrajā dienā Tomasam Dukuram izdevās uzrādīt 5. un 1. rezultātu, bet Martinam Dukuram bija 6. un 4. ātrākais brauciens.

Ķibermanim otrajā treniņbraucienu dienā 4. un 10. pozīcija, bet Bērziņam 17. un 14. vieta. 

Kā zināms, olimpiskais čempions bobsleja stūmējs Oskars Melbārdis, kurš pagājušajā sezonā traumas dēļ nestartēja, sezonu sācis Eiropas kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu