Džošua: Mans sitiens ir kā zirga spēriens (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Endijs Ruiss un Entonijs Džošua
Endijs Ruiss un Entonijs Džošua Foto: AFP/SCANPIX

Bijušais pasaules čempions boksā smagsvaru kategorijā brits Entonijs Džošua sava sitiena spēku salīdzinājis ar zirga spēriena stiprumu, cīkstonis izteicies intervijā BBC. 

Džošua sestdien Saūda Arābijā aizvadīs revanša cīņu pret Meksikas bokseri Endiju Ruisu, cenšoties atgūt vasarā zaudētās WBA, WBO, IBF un IBO pasaules čempiona jostas.

"Mans sitiens ir kā zirga spēriens," sacīja Džošua, kurš profesionāla boksera karjerā izcīnījis 22 uzvaras (21 nokauts) un piedzīvojis tikai vienu zaudējumu.

30 gadus vecais Lielbritānijas bokseris pirms oficiālās svēršanās atklājis, ka viņš ir kļuvis vieglāks salīdzinājumā ar iepriekšējo cīņu, kas notika vasarā pret Ruisu.

"Es varētu būt vieglāks par 17 stouniem (aptuveni 108 kilogrami)," teica Džošua, kurš varētu būt nometis vairāk nekā 4 kilogramus kopš iepriekšējās cīņas.

BBC vēsta, ka Džošua kopš 2014. gada nav svēris mazāk par 108 kilogramiem.

Džošua zaudējums Ruisam vasarā bija liela sensācija boksa pasaulē. Britu bokseris paudis pārliecību, ka viņš nebaidās no riska piedzīvot vēl vienu zaudējumu.

"Nav nekādu baiļu ne manā sirdī, ne acīs, ne prātā. Esmu pārliecināts," norādīja Džošua.

Sabiedrībā tiek kritizēti cīņas organizatori par lēmumu dueli rīkot Saūda Arābijā, jo šī valsts tiek nosodīta par cilvēktiesību pārkāpumiem.

BBC ziņo, ka Džošua motivācija cīņu aizvadīt Saūda Arābijā ir skaidra, jo viņš par šo dueli saņems honorāru aptuveni 50 miljonus sterliņu mārciņu (aptuveni 59 miljoni eiro).

30 gadus vecais Ruiss profesionāla boksera karjerā izcīnījis 33 uzvaras (22 nokauti) un cietis vienu zaudējumu - 2016. gadā pret austrālieti Džozefu Pārkeru.

"Zinu, ka viņš (Džošua) zaudējis svaru, un viņš centīsies boksēt man riņķī apkārt. Tāpēc mans darbs ir no tā uzmanīties," BBC citē Ruisu.

Meksikas cīkstonis atzīmē, ka viņš boksā ir kopš 6 gadu vecuma, un beidzot darbs ir atmaksājies.

"Mani sapņi ir piepildījušies. Nekādā gadījumā nepieļaušu, ka man šīs jostas atņem. Es drīzāk nomiršu, cenšoties to nepieļaut."

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu