Strēlniekam 18 punkti uzvarā pagarinājumā pār "Žalgiris"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Strēlnieks
Jānis Strēlnieks Foto: cskabasket.com

Latviešu basketbolists Jānis Strēlnieks ceturtdien ar 18 punktiem ULEB Eirolīgas basketbolā 12.kārtas spēlē kļuva par mača trešo rezultatīvāko spēlētāju, palīdzēdams Maskavas CSKA komandai izcīnīt uzvaru savā laukumā principiālā cīņā pret Kauņas "Zalgiris".

Maskavieši mājās ar rezultātu 85:82 (9:17, 23:14, 19:19, 18:19, 16:13) pārspēja Kauņas "Žalgiris" komandu.

Strēlnieks šajā divu bijušo PSRS XX gadsimta 80.gadu lielklubu duelī laukumā pavadīja 30 minūtes un 48 sekundes, kuru laikā realizēja septiņus no deviņiem divpunktu metieniem, vienu no četriem tālmetieniem un vienīgo soda metienu.

Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, četrreiz rezultatīvi piespēlēja, pieļāva vienu kļūdu, pa divām reizēm pārkāpa noteikumus un izprovocēja divas piezīmes pretiniekiem, kā arī tika pie komandā lielākā efektivitātes koeficienta 19.

19 punktus mājiniekiem guva izšķirošā metiena autors Maiks Džeimss, kļūstot par rezultatīvāko "karavīru" komandā, 13 punkti Ronam Beikeram un 12 - Džoelam Bolombojam, kura kontā arī sešas atlēkušās bumbas.

"Žalgiris" vienībā 19 punkti, septiņas bumbas zem groziem, sešas piespēles, septiņas kļūdas, sešas izprovocētas piezīmes un mača augstākais lietderības koeficients 22 Tomasam Volkapam. 15 punktus sakrāja Luks Lekavičus.

Pirmā puslaika lielāko daļu vadībā bija viesi, pēc Džoka Lendeila divpunktu metiena 14.minūtē panākot 27:12 savā labā. Savukārt otro puslaiku, atskaitot pašu tā sākumu, vadībā bija mājinieki.

Tomēr ar Lekaviča diviem punktiem 45 sekundes pirms pamatlaika beigām rezultāts tika izlīdzināts - 69:69. Līdzīgā pagarinājumā uzvaru ar pirmo precīzo trīspunktnieku no saviem četriem šajā mačā izpildītajiem mājiniekiem atnesa Džeimss.

CSKA ar astoņām uzvarām 12 mačos ieņem piekto vietu, bet "Žalgiris" ar trim panākumiem - priekšpēdējo 17.pozīciju.

Citā spēlē Telavivas "Maccabi FOX" no Izraēlas savā laukumā ar 77:55 (22:18, 19:8, 12:21, 24:8) pieveica Minhenes "Bayern" no Vācijas.

Uzvarētāju labā Skotijs Vilbekins sakrāja 16 punktus, Otello Hanters - 15, bet Vācijas kluba rindās pa 10 punktiem guva Peteri Koponens un Vladimirs Lučičs.

Tikmēr Itālijā "AX Armani Exchange Olimpia" mājās ar 66:77 (18:20, 22:19, 10:18, 17:20) piekāpās Belgradas "Crvena zvezda mts" no Serbijas.

Serbijas komandā Lorenso Brauns iemeta 21 punktu un atdeva septiņas rezultatīvas piespēles, bet mājinieku rindās Serhio Rodrigess izcēlās ar 14 punktiem.

Visbeidzot divu Spānijas klubu mačā Madrides "Real" savā laukumā ar 111:99 (30:29, 23:20, 27:21, 31:29) uzvarēja "Valencia".

"Real" vienībā 18 punktus guva Entonijs Rendolfs, bet par diviem mazāk Fabjēnam Kozēram. "Valencia" rindās 21 punkts Džordanam Loidam, bet vēl 20 pievienoja Maiks Tobijs.

Piektdien turnīrā tiks izspēlētas atlikušās piecas 12.kārtas spēles. Pirmajā piektdienas mačā Rolanda Šmita pārstāvētā "Barcelona" Krievijā tiksies ar Daira Bertāna un Jāņa Timmas Maskavas apgabala "Himki".

Šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir par divām vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota maija beigās Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni astoto reizi kļuva Maskavas CSKA, kas finālspēlē uzveica Stambulas "Anadolu Efes".

Madrides "Real" ir tituliem bagātākā komanda, ULEB Eirolīgā triumfējot desmit reizes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu