Bertānam karjeras rekords tālmetienos un sezonas rezultatīvākā spēle (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AFP/SCANPIX

Dāvis Bertāns naktī uz piektdienu (pēc Latvijas laika) guva 25 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē un palīdzēja Vašingtonas "Wizards" komandai izcīnīt uzvaru.

"Wizards" savā laukumā ar rezultātu 119:113 (25:33, 40:22, 26:26, 28:32) pārspēja Filadelfijas "76ers".

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 37 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā realizēja divus no trim divpunktu metieniem un septiņus no 13 tālmetieniem.

Septiņi precīzi tālmetieni ir Bertāna jauns karjeras rekords NBA čempionātā.

25 gūtie punkti ir latvieša rezultatīvākais sniegums šosezon. Bertānam pietrūka trīs punktu, lai atkārtotu karjeras rezultativitātes rekordu.

Tāpat viņš aizvadītajā mačā izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu un divas reizes pārkāpa noteikumus.

"Wizards" ar Bertānu laukumā iemeta par 14 punktiem vairāk nekā ielaida. Šis bija dalīts labākais rādītājs visā spēlē, jo komandas biedrs Išs Smits arī pabeidza maču ar +14.

Bertāns lieliski aizvadīja pirmo puslaiku, gūstot 22 punktus ar perfektu precizitāti - 6 no 6 tālmetienos un 2 no 2 divpunktu metienos.

19 punktus Bertāns guva spēles otrajā ceturtdaļā. Vienā brīdī viņš iemeta 12 punktus pēc kārtas "Wizards" labā, palīdzot komandai veikt 16:2 izrāvienu.

"Viņiem (pretiniekiem) tas bija kā sitiens pa seju," pēc mača "Associated Press" citē Bertānu.

"Viņš ir labākais snaiperis, kādu jebkad esmu redzējis," pēc spēles Bertānu slavēja komandas biedrs Hačimura.

Vašingtonas komandā rezultatīvākais ar 27 punktiem bija japānis Rui Hačimura, kurš arī izcīnīja septiņas bumbas zem groziem, bet Bredlījs BĪls guva 26 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas.

"76ers" vienībā 33 punktus guva Tobiass Hariss, bet Žoels Embīds iemeta 26 punktus un izcīnīja 21 bumbu pie groziem.

"Wizards" ar septiņām uzvarām 20 spēlēs ieņem 12.vietu Austrumu konferencē, bet "76ers" ar bilanci 15-7 ierindojas 5. pozīcijā Austrumos.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu