Bertāns: Par rekordu nedomāju, vienkārši cenšos būt agresīvs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: Reuters/ScanPix

Dāvis Bertāns nepievērš sevišķi lielu vērību savam karjeras tālmetienu rekordam Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), jo viņš vienkārši cenšas laukumā būt agresīvs.

Bertāns naktī uz piektdienu (pēc Latvijas laika) guva 25 punktus, palīdzot Vašingtonas "Wizards" izcīnīt uzvaru NBA regulārā čempionāta spēlē pret vienu no Austrumu konferences spēcīgākajām komandām Filadelfijas "76ers".

Latvijas basketbolists laboja savas NBA spēlētāja karjeras rekordu, realizējot 7 tālmetienus. Viņam pietrūka pavisam nedaudz, lai atkārtotu arī karjeras rezultativitātes rekordu, kas ir 28 punkti vienā spēlē.

Spēles pirmajā ceturtdaļā "Wizards" bija iedzinējos ar 11 punktu starpību (22:33), taču otrajā ceturksnī Vašingtonas komanda lauza spēles gaitu.

Laukuma saimnieki otrajā ceturtdaļā guva 40 punktus, bet teju pusi jeb 19 no tiem iemeta Bertāns. Latvijas basketbolists šajā nogrieznī guva gandrīz tikpat punktu, cik pretinieku komanda kopumā (22).

"Tikām atpakaļ spēlē, kad bijām iedzinējos ar aptuveni 10-12 punktiem. Spēlējām labi gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Tas palīdzēja. Izskatījās, ka tas viņiem (pretiniekiem) bija kā sitiens pa seju," pēc spēles sacīja Bertāns.

"Otrajā puslaikā uzbrukumā varbūt vairs tā nesekmējās, taču mēs turpinājām strādāt aizsardzībā. Sagādājām pretiniekiem grūtības, tāds bija mūsu mērķis, kas arī izdevās un sekmēja mums uzvaru," piebilda rūjienietis.

"Wizards" komandā vairākiem spēlētājiem ir traumas. Neskatoties uz to, Vašingtonas vienībai izdevās aizvadīt labu spēli.

"Domāju, ka spēlētāji, kuriem līdz šim nav bijis liels spēles laiks, iesaistās ar lielu enerģiju. Tiekot pie savas iespējas, viņi spēlē ar 120% atdevi. Protams, mums pietrūkst spēlētāju, kuri nevar spēlēt, bet tajā pašā laikā iesaistās visi pārējie," teica Bertāns.

Kāds ir Bertāna visas karjeras vienā spēlē trāpīto tālmetienu rekords ārpus NBA laukumiem? "Nezinu, varbūt 9, 10 vai 11. Neesmu tam pievērsis tik lielu uzmanību," smejot atbildēja Bertāns.

"Par rekordu nedomāju. Kad esmu laukumā, vienkārši cenšos būt agresīvs - it sevišķi tad, kad pirmie metieni ir precīzi, mēģinu trāpīt vēl vairāk."

Bertānam šī ir pirmā sezona "Wizards" komandā, kas viņu ieguva spēlētāju maiņas darījumā no Sanantonio "Spurs" vienības, kurā viņš nospēlēja iepriekšējās trīs NBA sezonas.

"Varbūt Sanantonio spēlēju nedaudz savādāk - radīju plašumu laukumā, izpildīju metienus no brīvām pozīcijām," pieļauj Bertāns.

"Agrāk, kad spēlēju Eiropā, izpildīju trīspunktu metienus pēc atrāvieniem gar blokiem, pretinieki pievērsa man lielu uzmanību. Iespējams, līdz grozam tiku retāk nekā tagad," atceras Latvijas basketbolists.

"Esmu 6 pēdas un 10 collas garš (aptuveni 2,08 metri), viduvējs atlēts," smejot teica Bertāns.

"Varu mest lēcienā pāri aizsargiem. Ja metieni krīt grozā, pretinieki neko īsti vairs nevar padarīt. Varbūt var vienīgi dabūt piezīmi, ja to vēlas," viņš turpināja.

Bertāns decembrī visos trijos aizvadītajos "Wizards" mačos guvis vismaz 20 punktus. Savukārt šosezon kopumā jau 7 no 20 mačiem Latvijas basketbolists guvis vismaz 20 punktus.

"Varbūt esmu progresējis, iegūstot lielāku pieredzi. Šeit Vašingtonā puiši (komandas biedri) mani laukumā meklē. Sanantonio mums bija kādi četri, pieci snaiperi, bieži vien četri no viņiem vienlaicīgi atradās laukumā, tāpēc metieni tika sadalīti," norādīja Bertāns. 

"Ja trāpu vienu, divus metienus, jūtu, ka puiši turpina mani meklēt laukumā un bumba nonāk manās rokās. Es vienkārši izmantoju šīs iespējas," piebilda latvietis.

"Wizards" ar septiņām uzvarām 20 spēlēs ieņem 12. vietu Austrumu konferencē, bet "76ers" ar bilanci 15-7 ierindojas 5. pozīcijā Austrumos.

Bertāns šosezon 20 spēlēs vidēji laukumā pavadījis 28,7 minūtes, guvis 14,2 punktus, izcīnījis 4,3 atlēkušās bumbas un tālmetienus realizējis ar 45,3% precizitāti.

Salīdzinot ar iepriekšējām NBA sezonām, visi iepriekš minētie statistikas rādītāji ir labākie Bertāna karjerā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu