Pēc Lakuča aiziešanas no amata BMX izlasei vairs nebūs viena galvenā trenera

CopyDraugiem X Whatsapp
Ivo Lakučs
Ivo Lakučs Foto: Mārtiņš Kļavenieks

Pēc līdzšinējā Latvijas BMX izlases galvenā trenera Ivo Lakuča aiziešanas no amata komandai vairs nebūs viena virsvadītāja, lēmusi Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

LRF padome ceturtdien pieņēma BMX kubu padomes priekšlikumu par Lakuča atsaukšanu no ieņemama amata. BMX klubu padomes priekšlikuma pamatā ir Lakuča iesniegums, kurā viņš lūdz atbrīvot sevi no amata. 

Iesniegumu ar lūgumu atbrīvot sevi no izlases galvenā trenera amata Lakučs pamatoja ar ilgstošu destruktīvu rīcību atsevišķu BMX klubu vadītāju un treneru izpildījumā. 

LRF prezidents Igo Japiņš sarunā ar TVNET atklāja, ka turpmāk BMX izlasei vairs nebūs viena galvenā trenera, kurš pārraudzīs visus procesus treniņnometnēs un lielajās sacensībās. Tādējādi federācija cer mazināt nemitīgos strīdus BMX vidē.

"Nolēmām, ka turpmāk BMX izlasei vairs nebūs galvenā trenera. Nebūs vairs viena vagara, kurš uzraudzīs. Paši sev varēs būt vagari. Varbūt tas arī mazinās nemitīgo rīvēšanos savā starpā. Es Ivo pazīstu ļoti ilgi. Man nav nekādu pretenziju pret viņa darbu. BMX saimes pārstāvji gan nemitīgi meklēja utis viņa darbībā. Tas šai saimei vispār ir raksturīgi. Vajadzētu taču vienreiz sanākt kopā un sākt produktīvi strādāt," tiešs bija Japiņš.

Japiņš sarunas laikā nekonkretizēja pārmetumus, ko BMX vides pārstāvji veltījuši Lakučam. Nojaušams, ka pārspīlēti aizrādīts par sīkām detaļām vai nepilnībām jūlijā Valmierā notikušajā Eiropas čempionātā, kā arī īsi pirms tā.

"Šajā, tāpat kā daudzos citos sporta veidos, liela ir sportistu vecāku ietekme. BMX treneri noteikti saprot Lakuča darbu un tā specifiku, tāpēc tajā nejaucas. Tomēr vecāki caur klubiem var izdarīt spiedienu noteiktos brīžos. Nesaku gan, ka tieši tā notika šoreiz," savas domas izteica LRF vadītājs.

Japiņš arī atklāja, ka vasarā Valmierā atklātā BMX trase, kurā notika Eiropas čempionāts, drīzumā iegūs Starptautiskās riteņbraukšanas savienības (UCI) reģionālā centra statusu. Tas nozīmē, ka uz Valmieru regulāri trenēties brauks Skandināvijas, Baltijas un Krievijas sportisti. Tas dos ekonomisku labumu Valmierai, kā arī nodrošinās trases noslodzi.

Lakučs pēc labākās sirdsapziņas turpināšot darbu BMX riteņbraukšanā, palīdzot sportistiem, treneriem un sporta veidā iesaistītajiem.

40 gadus vecais Lakučs 2000.gadā piedalījās Sidnejas olimpiskajās spēlēs kā treka riteņbraucējs, bet astoņus gadus vēlāk Pekinā viņš startēja jau BMX riteņbraukšanā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu